turisme

El comú escaldenc estudia un aparcament a la vall del Madriu

El comú escaldenc estudia un aparcament a la vall del Madriuana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany estudia construir un aparcament a l’entrada de la vall del Madriu-Perafita-Claror per Engolasters amb l’objectiu de donar una solució a la gran quantitat de cotxes de turistes que aparquen als costats de la carretera. La cònsol major de la corporació, Trini Marín, va explicar ahir que “justament dilluns passat, en junta de govern, vam començar a parlar-ho” perquè “ens agradaria donar un servei que seria molt important” en una zona “on hi ha molt turisme i molta afluència de gent que ve amb el seu cotxe”. Marín va manifestar que “s’han de fer tota una sèrie de passos”, i el primer, va dir, “és parlar amb els propietaris dels terrenys propers per saber si realment estan interessats a llogar-los”. Segons va afirmar, la voluntat del comú és ubicar l’aparcament en una zona pròxima al nou pont de la Plana, així com una petita caseta d’informació turística.

En aquest sentit, Trini Marín va inaugurar ahir de manera oficial el nou pont de la Plana, que travessa el riu Madriu i uneix la car­retera d’Engolasters amb la carretera de la Comella i la Plana. Una infraestructura que s’hauria d’haver obert a finals de l’any passat. La cònsol va afirmar que les condicions meteorològiques de l’hivern i les dificultats per construir els dipòsits d’aigua van obligar els tècnics a aturar les obres en més d’una ocasió. Amb tot, Marín va voler remarcar que les obres no van causar molèsties als veïns, ja que durant la construcció de la nova infraestructura es va habilitar un pas alternatiu. El retard, va apuntar, “en cap cas va ser culpa de l’empresa”. Tot i això, segons va assenyalar Marín, el cost de les obres va ser el mateix que el comú va preveure en un primer moment: 400.000 euros.

Segons va manifestar la còn- sol escaldenca, a aquesta xifra se li han de sumar els 30.000 euros per les lletres metàl·liques gegants que “anuncien l’entrada de la vall del Madriu-Perafita-Claror”.

tracking