Societat

L'escola de Meritxell votarà si canvia a fundació a final d'aquest mes

La junta rectora considera que aquesta forma jurídica ajudarà a agilitzar la gestió del centre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) accelera els passos per transformar-se en una fundació privada. El 29 de maig vinent les persones associades estan convocades a una assemblea extraordinària per tal de ratificar aquesta proposta, feta per la junta rectora i que suposaria un canvi en la gestió de l’EENSM, actualment constituïda com una associació. Tot i això, perquè aquest canvi es faci efectiu, es necessita la participació de la meitat dels socis, actualment 632, i l’aval d’aquesta opció per part de les dues terceres parts dels associats o representants assistents. La decisió aniria seguida d’un projecte de llei que està elaborant el Govern per tal d’adaptar les “especificitats” de l’escola de Meritxell en la futura regulació com a fundació.

Segons la presidenta de la junta rectora de l’EENSM, Maria Pilar Díez, el canvi arriba perquè “l’escola s’ha fet molt gran i donarà resposta a les necessitats que tenim per agilitzar tota la gestió” del centre. Ara per ara, entre usuaris i treballadors hi ha prop de 700 persones. El replantejament de forma jurídica arriba després que des de l’escola s’iniciés un procés de revisió dels estatuts. Una de les recomanacions que van rebre va ser constituir-se com a fundació. “L’entitat ha crescut i la junta rectora va prendre la iniciativa de renovar els estatuts actuals”, va explicar la directora general de l’escola, Celine Mandicó.

Tot i que van remarcar que els estatuts encara s’estan treballant, amb el pas a fundació es crearà “un òrgan de participació per part de les famílies i els usuaris de la institució” situat entre el futur patronat i la direcció general de l’ens. A més, també es preveu la transformació de l’AMPA en una associació d’usuaris, familiars i tutors. En aquest sentit, Díez va ressaltar que això “millorarà la relació entre les famílies i la institució”. Des de la junta rectora esperen que el canvi d’estatus es faci al llarg d’aquest any. “Com abans millor”, va indicar Díez.

tracking