Educació

El 'nou' Col·legi del Pirineu aposta per la immersió lingüística i per la tecnologia

El centre educatiu mantindrà gran part de la plantilla actual però farà canvis estructurals

El 'nou' Col·legi del Pirineu aposta per la immersió lingüística i per la tecnologiaC. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou centre educatiu Agora International School, l’antic Col·legi del Pirineu, actualment dins el grup Nace, va oferir ahir una xer­rada informativa per presentar el nou projecte educatiu del centre. En la trobada, que va comptar amb la presència de diverses autoritats del grup Nace Schools, es van destacar alguns mètodes innovadors que s’aplicaran al centre, per exemple, un pla d’estudis dissenyat per Apple, Anyone can code, que ensenyarà als alumnes a codificar. El director general de Nace Schools, Vicenç Gandol, va destacar que el grup es mostra satisfet pels resultats obtinguts en l’auditoria als professors i, per tant, es mantindrà “gran part de la plantilla actual”, encara que va afegir que hi haurà noves incorporacions.

Gandol va expressar que el nou director s’anunciarà durant les pròximes setmanes. El director general va apuntar que el nou model eductiu del centre “és capdavanter” i permetrà “que sigui diferenciador tant pel que fa a la metodologia com el reconeixement internacional”. Segons Gandol, que va ser director de l’Agora School a Sant Cugat, el canvi més significatiu que es durà a terme és el model lingüístic. “L’escola es focalitza en l’anglès, present en el 70% de l’àmbit educatiu infantil”, mentre que a secundària es redueix i s’introdueix el francès i la llengua espanyola. A banda, s’oferiran extraescolars de rus, xinès i àrab. Gandol també va expressar que el centre oferirà tots els batxillerats internacionals, reconeguts a “més de 140 països”. D’altra banda, el director general va confirmar que es mantindrà la ràtio d’alumnes per classe actual: “Seran entre 15 i 17 alumnes per classe, això va en la línia del model educatiu.”

Finalment, el ministre d’Educació, Eric Jover, es va mostrar “més que satisfet” per l’oferta educativa del país. Jover va destacar que amb Agora es produeix un “salt qualitatiu” que permetrà que els estudiants andorrans vagin a qualsevol part del món “amb totes les garanties”.

tracking