salut

Salut preveu que al juny ja es pugui triar metge referent

El metge de capçalera es podrà vincular al pacient en el moment que la CASS solucioni els “problemes informàtics”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, preveu que al juny els pacients ja puguin començar a triar el seu metge referent i es facin les assignacions, malgrat que va apuntar que hi pot haver retards perquè “sabem que és un procés que no es fa d’un dia per l’altre”. Marfany va afegir que “segurament a final de mes, la CASS ja tindrà resolt el problema informàtic que tenia perquè la gent que hi vagi gaudeixi del tercer pagador”, i que “un cop resolts, iniciarem la campanya perquè la gent s’assigni el metge referent”. El ministre va comentar que la campanya servirà perquè “la gent prengui consciència de la necessitat d’anar-lo a buscar”.

El ministre va explicar que són “conscients” de les denúncies del Tribunal de Comptes sobre les presumptes irregularitats comeses al SAAS, per això ja “estem treballant per eliminar totes les faltes, però sabem que no és fàcil”. En aquest sentit, va recordar que “estem fent esforços i amb el temps ho aconseguirem”. Per altra banda, també va fer menció a la situació dels treballadors d’urgències, que havien mostrat el seu malestar per la quantitat de feina que tenien. Marfany va dir que “ara és millor perquè hem tret els edictes necessaris per cobrir les places demandades i a més, el fet que estiguem en temporada baixa, també ha fet que es redueixi el volum de feina”. Sobre el cap de servei, Josep Gómez Jiménez, que va rebre crítiques per part dels treballadors, el ministre va recordar que “ara mateix està de baixa i quan torni ja es decidirà quina plaça se li assigna dins de l’organigrama del SAAS”. En part per cobrir aquestes vacants exigides pels membres d’urgències, la setmana passada es va anunciar la contractació de 12 persones “que ja estaven previstes i pressupostades, així que no afectarà la caixa”, va dir.

Finalment, qüestionat sobre l’acord amb els psicòlegs, el ministre va indicar que “ja se’ls ha presentat una oferta on es mostren les tarifes i els supòsits que els cobriria l’assistència sanitària pública, però encara no tenim la resposta”. El ministre creu “que s’està avançant bastant” però que encara hi ha marge per a la negociació.

EL CEDRE PROVARÀ UN NOU SISTEMA DE RESIDÈNCIA

El Cedre provarà un nou model de residència basat en l’autonomia dels padrins. “El que persegueix és que els residents es trobin com si estiguessin a casa seva. On es respecti la seva dignitat i les seves decisions, i això sabem que és molt complicat”, va dir el director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet. El primer pas és crear una taula de treball amb diferents sectors implicats que haurà de fer un pla de treball. “Volem començar amb una prova pilot en una de les plantes del Cedre, però fins que no es creï la taula no podrem parlar de terminis. Ara, el que no podem és deixar passar sis mesos.” La secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, va dir que si funciona, es podria implantar en altres serveis, com els nens tutelats o fins i tot la teleassistència.

Salut preveu que al juny ja es pugui triar metge referent

tracking