x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Enquesta

Clam a favor de la donació d'òrgans

Els ciutadans valoren positivament la donació automàtica amb l'aprovació dels familiars
"És d'aquelles coses que fan que el país sigui més modern"

"És d'aquelles coses que fan que el país sigui més modern"

Els ciutadans valoren positivament el projecte de llei que regularà la donació al país.

Actualitzada 14/05/2018 a les 20:16
"És d'aquelles coses que fan que el país sigui més modern, més ètic i més actual", opina la veïna d'Ordino Mireia Garcia sobre la possibilitat de donar òrgans al Principat. El projecte de la llei d'òrgans, cèl·lules, teixits i sang, es va aprovar al consell de ministres la setmana passada. La norma regularà per primera vegada la possibilitat de donació i d'extracció d'òrgans al país. Tots els ciutadans enquestats es mostren a favor de al llei. "És algo que ja fa temps que hauria de ser al país", afirma Xavier Campolier.

Model espanyol
En cas de mort, qualsevol persona passarà a ser donant automàticament, a menys que la família s'hi oposi. El model de donació automàtica està basat en Espanya, país líder en donacions, i desperta diversitat d'opinions. "Si és automàtic, potser farà que hi hagi més donacions", indica Garcia. "S'ha de crear un marc molt específic perquè hi ha moltes posicions, especialment de caràcter sentimental i religiós", opina Josep Maria Mangot, veí de la capital. Els enquestats opinen majoritàriament que és una bona opció sempre que "la família hi estigui d'acord".
Etiquetes
  • #10 Comprensió
    (16/05/18 00:32)

  • #9 Ciutadana
    (16/05/18 00:28)

    Increible va dir..
    El que es increíble, es la manca d'enteniment que demostreu. Tant os costa d'entendre que hi ha persones per les que la seva concepció de la dignitat i la vida els porta a cuidar-se, i quan toqui morir, fer-ho sense haver de recórrer a l'indignitat de desballestar a un difunt? I ni per un mateix, ni per cap ésser estimat, pels mateixos motius. Podríeu anar una mica més enllà de la vostra por i, sobretot, respectar els que no pensem igual?

    Respondre
  • #8 Increible
    (15/05/18 19:35)

    Al.lucino amb tots aquests que esteu en contra, a tots vosaltres,heu pensat mai que algún familiar directe,fills,pare,mare espos,esposa algún dia per accident o malaltia,pugui necessitar un trasplantament urgent per salvar la vida? el deixarieu morir? crec fermament que no.

    Respondre
  • #7 Trasplantat
    (15/05/18 18:41)

    Aqui tothom es lliure de donar o no,només ho tè que manifstar en vida,seguramet es podrá fer aquesta declaració al metge de capçalera,que només tindrá que especificar al vostre HC,que no voleu ser donants ni trasplantats.Ningú obliga a ningú.Comentari 6 aberrant,i els demés sencillament no sabeu o no ho enteneu,procureu no necessitar-ne mai cap.

    Respondre
  • #6 Jo donaré el meu penis
    (15/05/18 17:50)

    Juas, juas .... benvinguts a la modernitat progressista, ara es posa de moda donar òrgans, ja que fem propaganda d'això i és la tendència a Europa i qui no estigui d'acord se li crida insolidari, inhumà i retrògrad.

    Respondre
  • #5 Quina bicoca.....
    (15/05/18 17:46)

    En dues paraules, es legalitza per la força el trànsit d'òrgans, som peces de recanvi i la sanitat privada ja s'està fregant les mans amb la bicoca.

    Respondre
  • #4 Etic???
    (15/05/18 14:22)

    Disculpi Sra. Garcia, jo entenc i respecto que vosté estigui a favor de donar organs; pero entendra vosté tambè que no tothom tenim les mateixes creences ni conceptes sobre la vida i la mort, i tots, s'han de respectar. Per axó es inadmissible la donació "per defecte"...primer : per defecte ja no es "donació" es "imposició" i qui es ni el govern ni vosté ni els que axí pensen, per decidir sobre el cos d'altres persones? NO ES NI ETIC NI ESTETIC ni res de res! No tothom te por a la mort ni s'aferra a la vida a qualsevol preu.

    Respondre
  • #3 ILP contra la donació "per defecte"
    (15/05/18 14:15)

    proposo una ILP per derrogar la "donació" per defecte. Axó atempta la llibertat i dignitat de la persona i es del tot inadmissible, un autentic TOTALITARISME ESCANDALÓS.

    Respondre
  • #2 linea vermella depassada!
    (15/05/18 14:13)

    Totalment en contra de la donació per defecte. Un atemptat a la llibertat individual. Un gran negoci per totes les empreses concernides. Una cosa es la donació en viu i un altra molt diferent d'un mort.

    Respondre
  • #1 Model espanyol
    (15/05/18 12:03)

    Com sempre, un còpia i enganxa de les polítiques socials espanyoles, l'annexió ideològica en matèries socials a Espanya és com poc, preocupant.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts