política

Espot assegura que les peticions d'ajuts socials s'han reduït tot i els lloguers

El ministre assegura que no hi ha hagut un increment d’atencions per aquest motiu

Espot assegura que les peticions d'ajuts socials s'han reduït tot i els lloguersJoan López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, reconeix la problemàtica del lloguer però destaca que en nombre la demanda d’ajudes socials ha disminuït “significativament”. Ho va dir ahir poc abans de participar a la taula rodona Què pot fer Andorra pels refugiats? que es va fer al centre cultural la Llacuna. Espot va destacar que “en els darrers dos anys el nombre de persones ateses s’ha rebaixat a la meitat” amb relació a les atencions que Govern i Càritas Andorrana fan a gent en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. “No dic que negui la realitat del problema del lloguer però no hi ha hagut un increment de persones ateses a conseqüència d’això”, va dir.

El titular d’Afers Socials es va mostrar confiat que el paquet de mesures que vol aprovar Govern per millorar l’accés a l’habitatge portarà fruits a curt, mitjà i llarg termini. “Només ens falten les mesures de caràcter fiscal”, va constatar; unes mesures que tancarà la setmana vinent. Espot espera que d’aquesta manera“hi hagi una major oferta d’habitatges de lloguer” i que es reverteixi “l’escassetat” de pisos disponibles amb l’objectiu que aquest increment de preus “passi a la història”.

D’altra banda, Espot va destacar el paper de les associacions i la societat civil en l’acollida de les vint persones procedents de Síria que han de venir el setembre vinent. “Ara el Govern hi continuarà sent d’una forma intensa però s’haurà de veure acompanyat per la societat i les entitats cíviques”, va subratllar.

En aquesta línia, des de l’associació Obrim-los! Obrim-les!, Maria Creixell va destacar que “s’han d’obrir les portes i les ments per participar en l’acollida”. Creixell va confirmar que tenen una reunió pendent amb Govern per “aportar la nostra col·laboració”, per exemple, a través del representant personal, una figura d’acompanyament que marca la llei. No obstant això, també va insistir en la necessitat de regular la llei d’asil per “evitar una sensació de buit legal i d’inseguretat emocional” en les persones que fugen de la guerra. Així, va recordar que la qüestió es podria haver abordat al llarg d’aquests últims tres anys, des de l’anunci de l’acollida de refugiats. Espot va reiterar el compromís amb aquest text legal. “El fet que no hi hagi un termini temporal acotat no ens pot situar més enllà de la propera legislatura”, va dir.

tracking