justícia

Nou magistrat a Corts a causa del 'cas BPA'

El president, Enric Casadevall, afirma que això permetrà que el tribunal jutgi altres casos

Nou magistrat a Corts a causa del 'cas BPA'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) contractarà un nou magistrat per alleujar el volum de feina que tornarà a tenir el Tribunal de Corts amb la represa del judici pel cas BPA al setembre. Ho va anunciar ahir el president de l’ens, Enric Casadevall, durant la cerimònia de renovació del càr­rec del magistrat Jacques Richiardi, de la fiscal adjunta Carolina Bailén i de la batlle Cristina Bea Rebés.

“El Tribunal de Corts quedarà molt complet”, va assegurar Casadevall, que alhora va anunciar que està previst cobrir dues places més de batlle. La plaça de magistrat l’ocuparà molt probablement una persona de nacionalitat andorrana. Casadevall va admetre que la contractació d’un nou magistrat a Corts té lloc pel volum de feina “puntual” pel cas BPA, que “demana molts recursos”. Casadevall va explicar que a partir del setembre, el Tribunal de Corts podrà seguir jutjant els altres casos i que, per tant, la sala no es quedarà aturada. Tot i reconèixer que més endavant el tribunal “potser durant un temps” estarà “sobredimensionat”, Casadevall va dir que aleshores no es cobriran les jubilacions. “Si no fa falta ja no hi posarem més gent, però durant aquests primers anys tot fa pensar que el Tribunal de Corts tindrà bastanta feina”, va assegurar el president del CSJ.

En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va admetre que en els últims anys el Tribunal de Corts havia anat “adquirint” més competències en l’àmbit penal i “requeria ser reforçat”. “Al principi parlàvem d’una plaça a mitja jornada però quan hem valorat la càrrega de feina que tenen i el futur, hem considerat que calia una plaça a ple temps”, va afirmar el ministre.

Pel que fa al col·lapse a la jurisdicció administrativa denunciat pel Col·legi d’Advocats d’Andorra, Espot va afirmar que el CSJ ho està estudiant i hi va afegir que “sembla que d’entrada no es pot concloure que hi hagi una situació de col·lapse”. “Potser sí que hi ha un pic de feina”, va reconèixer el titular de Justícia, que considera que li correspon al CSJ si hi ha d’haver reforços. “De moment no he tingut retorn sobre la decisió i ho estan estudiant”, va manifestar Espot. En aquest sentit, Casadevall tampoc no creu que hi hagi una saturació. “L’opinió del Col·legi d’Advocats és molt respectable i no sempre coincideix amb el que veiem nosaltres”, va dir Casadevall, que té previst reunir-se el 15 de maig vinent amb els advocats.

tracking