La descontaminació del Pas s'iniciarà al juny

La primera feina que es farà consistirà a sanejar el sòl al voltant de l’església de Sant Pere

La descontaminació del Pas s'iniciarà al junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs de descontaminació del sòl al voltant de l’església de Sant Pere, al Pas de la Casa, s’iniciaran el juny vinent. Així ho va confirmar ahir el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, en declaracions al Diari. Torres va destacar que primer s’efectuaran les accions per reparar el sòl de la zona de l’església i “en funció de com procedeixi la descontaminació” s’estudiarà reparar les zones de la plaça Coprínceps i la plaça Vaquer, que també estan contaminades però amb nivells més baixos. El mes de març passat es va obrir el concurs públic per a les empreses i el termini per presentar projectes finalitza el 14 de maig, el comú preveu que l’adjudicació es realitzi al juny i que seguidament comencin els treballs. El consistori ha estimat un pressupost “d’entre 200.000 i 300.000 euros” per a les tasques de sanejament, que es podrien allargar més d’un any. “La previsió que tenim és que els treballs tinguin una durada mínima d’un any, encara que en funció del grau de contaminació que hi hagi es podrien allargar”, va explicar Torres.

El cònsol major va reconèixer que “durant anys” tant el Govern com el comú d’Encamp han ignorat la contaminació del Pas “fins a l’arribada del ministre Camp i la ministra Calvó”. Torres hi va afegir que la “responsabilitat” de sanejar el sòl és del comú i “sabem que l’any 2006 hi va haver vessaments del dipòsit de l’església”. Però va dir que si més endavant es fan més estudis que detecten espais contaminats “caldrà veure a qui correspon assumir-ho”. El dirigent va afirmar que es reunirà properament amb els veïns i comerciants per explicar-los quines actuacions durà a terme el comú.

D’altra banda, des de l’Associació de Pares d’Alumnes (APA) de les escoles del Pas van manifestar que estan “més tranquils” després de la reunió que van mantenir amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i van agrair la predisposició de l’executiu per explicar-los l’informe però demanen que “es miri l’abast real de la contaminació”, ja que hi podria haver altres zones afectades. Des de l’APA van lamentar que no els expliquessin “en el moment en què va sortir l’informe” l’abast de la contaminació que reflectia el document.

tracking