cooperació

Els col·lectius socials aplaudeixen l'acollida d'una vintena de refugiats

Es mostren satisfets per la signatura del protocol amb la Comunitat de Sant Egidi

Els col·lectius socials aplaudeixen l'acollida d'una vintena de refugiatsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats socials celebren l’activació del corredor humanitari després que dimarts el Govern i la Comunitat de Sant Egidi firmessin el protocol que ha de permetre l’arribada de vint persones refugiades procedents de Síria al setembre. “Nosaltres la veiem com una bona notícia”, va constatar la presidenta de Mans Unides a Andorra, Meritxell Farrero, que va destacar les bones relacions amb la Comunitat de Sant Egidi. Farrero va dir que amb aquest cor­redor “l’objectiu és que a llarg termini ells treballin i siguin com uns ciutadans més”, i va afegir que “tot està bastant especificat”, amb relació al protocol que entra en funcionament a partir d’ara.

En declaracions al Diari, Èlia Riba, membre de l’associació Obrim-los, Obrim-les, va explicar que “estan molt contents i satisfets” amb l’arribada de refugiats tot i que esperen que no sigui una acció “esporàdica”. A més, va manifestar la necessitat que s’articuli una llei d’asil al més aviat possible. “És molt necessari que es reguli el dret d’asil per si apareixen futurs conflictes”, va subratllar Riba.

El president de Càritas andor­rana, Amadeu Rocamora, també va aplaudir “aquest primer pas”. Així, va destacar que “ha costat però ara sembla que ja estem a l’última fase d’aquesta acollida. Passats el dos anys, Rocamora va apuntar que “la idea més normal és que puguin tornar al seu país quan sigui possible”.

tracking