'papers de panamà'

El fill del president del Congo tenia un compte secret a Banca Privada

És famós per les grans despeses en articles de luxe a Europa

El fill del president del Congo tenia un compte secret a Banca Privada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Noves revelacions dels papers de Panamà mostren com Denis Christel Sassou-Nguesso, fill del president del Congo, tenia un compte secret a Banca Privada d’Andorra amb 825.000 euros. Els diners estaven col·locats a través de societats pantalla creades pel bufet panameny Mossack Fonseca. Els documents s’han fet públics en una nova remesa de revelacions de l’equip periodístic de diferents mitjans que processen la informació del bufet panameny.

Sassou disposava de deu comptes en diferents bancs del món amb un total d’uns tres milions d’euros. Els diners en les diferents entitats constaven a noms de societats pantalla. La revelació dels comptes de Sassou ha derivat que el Fons Monetari Internacional hagi advertit el govern del Congo de la necessitat de posar ordre. El fill del president és al mateix temps diputat del Parlament i havia estat director general de la companyia nacional petroliera.

El polític es va fer famós el 2007 quan un mitjà de comunicació britànic va fer públiques les factures de les despeses que havia realitzat en articles de luxe a París, Dubai i Marbella. Els documents mostraven, entre d’altres, una factura per compra de roba a botigues de Louis Vuitton i Roberto Cavalli per un total de 35.000 dòlars i una factura d’una botiga de Louis Vuitton per 10.225 euros. Sassou està sota investigació per possibles operacions de blanqueig de capitals.

El pare, Denis Sassou, és president del Congo des del 1997, però anteriorment havia estat president del país africà des del 1979 fins al 1992.

tracking