El projecte de llei d'òrgans regularà la donació per primer cop

En cas de mort, qualsevol persona passarà a ser donant, menys en el cas d'haver manifestat en vida la seva oposició i sempre tenint en compte el consentiment dels familiars

El projecte de llei d'òrgans regularà la donació per primer copFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui el projecte de la llei d'òrgans, cèl·lules, teixits i sang, que regularà per primera vegada la possibilitat de donació i d'extracció d'òrgans al país i establirà les normes de qualitat i seguretat que han de complir la sang, les cèl·lules, els teixits i els òrgans per poder ser trasplantats en el cos humà.

Fins ara, les donacions d'òrgans i teixits no es podien fer a Andorra perquè no existia cap normativa que desenvolupés les condicions per dur a terme la donació. L'existència d'aquest marc legal, però, permetrà establir convenis amb altres països. El projecte de llei contempla que en cas de mort qualsevol persona passarà a ser donant d'òrgans, menys en el cas d'haver manifestat en vida la seva oposició i sempre tenint en compte el consentiment dels familiars.

El ministre de Salut, Carlos Àlvarez, ha parlat de les irregularitats de la SAAS i ha assenyalat que les tenen en compte i que ja s'han fet les elevacions pertinents. Sobre el cap d'urgències,Josep Gómez Jiménez, ha explicat que "no està en actiu i quan torni se li buscarà quin encaix pot tenir al centre".

Finalment, s'ha presentat el primer curs bàsic per a professionals del comerç, a càrrec de Govern i la CCIS que s'iniciarà el 28 de maig. L'objectiu és formar els empleats per millorar l'atenció al públic en els punts de venda. El curs serà una prova pilot gratuïta de 34 hores que s'allargarà fins al 18 de juny i es realitzarà a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra.

tracking