TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Cooperació

El Govern preveu acollir els refugiats al setembre

Un dels criteris de selecció de les famílies serà que, com a mínim, un membre de la unitat familiar tingui coneixements de francès, castellà o anglès

El Govern preveu acollir els refugiats al setembreSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElGovernsigna el protocol d'actuació per l'acollida de refugiats amb la ComunitatSant'Egidio. El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, ha explicat que s'espera acollir les famílies al setembre, perquè els nens en edat escolar puguin incorporar-se a principi del curs. Amb aquest protocol, la Comunitat deSant'Egidioes compromet a fer els contactes necessaris al Líban i acompanyar Andorra en el procés d'acollida i integració dels refugiats. La llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries estipula una sèrie de criteris per acollir-se al pla, entre els quals destaquen lapossessiód'un document d'identitat expedit per una institució internacional, el coneixement per la banda d'un delsmembresde les famílies de castellà, francès o anglès i obre la possibilitat d'acollir persones amb situacions de vulnerabilitat com les dones víctimes de latractao persones discapacitades.

D'una altra banda, el text també apunta que les famílies disposaran de dos anys per acollir-se al règim de residència i treball o bé a l'estatus d'asil polític, que Xavier Espot espera que s'aprovi en un termini màxim de dos anys. Pel que fa a l'allotjament, lesfamíliesde refugiats s'instal·laran a pisos i dependències del Govern, o bé cedides per associacions del país. Respecte al trasllat dels refugiats a Andorra, serà la comunitat deSant'Egidiol'encarregada de portar-lo a terme, així com, oferirà formació i acompanyament als dos representants andorrans de la protecció temporal i transitòria.

Per la seva banda, la ministra d'Afers Exteriors, MariaUbach, ha posaten relleuel "pas decisiu" que suposa la signatura d'aquest Protocol per poder acollir refugiats i ha agraït el suport rebut per part de la comunitat deSant'Egidio.

tracking