empresa

Pyrénées es quedarà els 400 treballadors del Punt de Trobada

El grup deixa clar que no acomiadarà cap treballador si s’acaba instal·lant a l’edifici que ocupa el centre comercial i avança que en contractarà un centenar més

Pyrénées es quedarà els 400 treballadors del Punt de TrobadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pyrénées no acomiadarà cap treballador si s’acaba instal·lant a l’edifici que actualment ocupa el Punt de Trobada. La direcció del grup deixa clar que es quedarà amb els 400 empleats que té l’hipermercat de Sant Julià de Lòria però no només, ja que també anuncia que contractarà un centenar de persones més. El director de recursos humans del grup Pyrénées, Josep Manzano, va assegurar que “tenim molt clar que Pyrénées no necessita 400 persones per al nou Punt si arriba un dia que és nostre, si no que en necessita 500”. “Si tenim un dèficit de gent que avui ens permet dir que fins i tot la nostra pròpia plantilla no està totalment coberta, menysprearem nosaltres la força de treball de les 400 persones que hi ha avui en dia al Punt? En cap cas”, va manifestar.

Justament per aquesta necessitat de mà d’obra considera que no hi ha d’haver cap preocupació entre la plantilla dels grans magatzems de Sant Julià. “La temença que pugui haver-hi per part dels assalariats del Punt la vull descartar completament”, va sentenciar. A banda de l’“interès material”, Manzano va al·legar “una responsabilitat de tipus ètic” pel volum de famílies que depenen de la feina que tenen al centre comercial. “Nosaltres no podem pensar de cap de les maneres que d’avui per demà hi ha d’haver 400 persones a l’atur i que les seves respectives famílies n’hagin de pagar les conseqüències”, va expressar, afirmant que “això diria molt poc de Pyrénées”.

Procés judicialitzat

El grup dirigit per Patrick Pérez va presentar una oferta als propietaris dels terrenys on hi ha el Punt de Trobada per llogar l’edifici. Un fet que s’ha vist immers en un litigi judicial entre els propietaris de la parcel·la i els arrendataris del centre comercial perquè consideren que no se’ls pot fer fora de l’immoble. El procés està judicialitzat i pendent de saber si s’emprèn una via diferent de la de la llei d’arrendament de finques urbanes pel fet de ser una empresa de grans dimensions. Manzano va indicar que respecten la via empresa pels actuals llogaters i que acataran el que dicti la justícia. “Evidentment estarem al que decideixin els tribunals, el que sigui”, va dir Manzano.

Tipus d’activitat

Manzano va explicar que el projecte de Pyrénées per instal·lar-se a l’actual edifici ocupat pel Punt de Trobada preveu desenvolupar un tipus de superfície similar al que gestiona avui en dia el grup. “Pyrénées no farà res diferent al Punt de Trobada del que està fent avui a les seves empreses”, va assenyalar, afegint que l’expansió de la companyia passa per “gestionar també empreses participades, societats, que no són 100% propietat de Patrick Pérez”. “La política que segueix és la mateixa a tot arreu i per tant no té per què ser diferent al Punt de Trobada, jo diria que al contrari”, va remarcar. El grup, que actualment té 1.134 treballadors, gestiona empreses que van des de la distribució al detall, amb grans magatzems com el de l’avinguda Meritxell, a la distribució a l’engròs, d’automòbils o negocis de logística i restauració.

Manzano va apuntar que no s’han marcat cap termini perquè estan condicionats pel procediment judicial però va destacar que tan bon punt la justícia prengui una decisió iniciaran el procés de condicionament i de trasllat. “Primer hem d’estar a l’expectativa de veure com acaba i en funció de com es resolgui actuarem”, va dir, detallant que hi ha “un pla d’actuació pensat al detall”. Amb tot, va assegurar que “la nostra voluntat és traslladar-nos al més ràpidament possible”.

tracking