Partits

DA aposta per teixir aliances amb el nou partit conservador

Saboya defensa la necessitat de “buscar suports” més enllà de Demòcrates

DA aposta per teixir aliances amb el nou partit conservador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DA és partidari d’arribar a acords amb el nou partit conservador impulsat pels parlamentaris d’Unió Laurediana i els independents de la Massana. El ministre d’Economia, Gilbert Saboya, va assegurar ahir que “hi ha oportunitat de seguir treballant amb aquest grup [UL i els de la Massana]”, ja que a banda que DA “pugui guanyar eleccions per si sola ha de construir polítiques que vagin més enllà del seu àmbit natural”, va asseverar, subratllant que “quan estàs a Govern la responsabilitat és governar i construir aliances encara que siguin puntuals amb aquells amb els quals et pots entendre”.

Saboya va defensar que “has de trobar sempre suports més enllà del teu grup parlamentari”, i va apuntar que “un grup polític ha d’estar obert al diàleg”. En el mateix sentit es va expressar el conseller general de DA Carles Jordana, que va manifestar que “si defenses quelcom molt semblant s’han de buscar aliances”, alhora que va fer palès que amb la nova formació “estem més a prop del que sembla amb l’ideari, no hi ha moltes divergències i potser estaran més a prop de nosaltres que dels seus excompanys”, en referència a Liberals d’Andorra. Jordana va assegurar que “els escindits de Liberals tenen molt en comú amb DA” i per tant va dir que veuria lògic que els dos sectors s’aproximessin. “Si no estem lluny el que ens interessa és fer pactes d’Estat. S’ha de mirar, però el més natural és que l’aproximació es faci amb DA mirant en quins punts hi pot haver acord i en quins no”, va argumentar.

A més, va negar que la nova formació pugui ocupar l’espai taronja perquè sorgeix de l’escissió del grup liberal. En aquest sentit, va manifestar que “el grup més sòlid som nosaltres perquè no hi ha hagut divisió interna i fem pi-nya”. “Tots els altres grups s’han dividit i nosaltres no; l’estabilitat està a DA”, va sentenciar, afegint que “de casa nostra no hi ha ningú que hagi marxat, la trencadissa la tenen ells [Liberals]”.

Jordana va admetre que “no podem amagar que DA porta vuit anys i no deixa de ser obvi que s’han fet unes reformes de molt calat i això comporta un desgast polític”. “El desgast és intrínsec, no es pot evitar”, va declarar, deixant clar que “encara tenim recor­regut per fer”. Per contra, va criticar que el PS i Liberals plantegen “un pacte molt anacrònic que és anar tots contra DA”. En opinió de Saboya, el seu partit “és una força política que en aquests anys ha aguantat i s’ha mantingut incòlume malgrat el desgast de Govern i malgrat haver travessat moments difícils” mentre altres forces polítiques “s’han anat dividint a esquerra i dreta”.

Candidat de DA

Sobre el candidat demòcrata a les properes eleccions, el ministre Saboya va assegurar que “es trobarà un candidat de molt bon nivell” per aspirar a “reeditar la majoria absoluta” amb un projecte de “continuïtat i renovació”, i va remarcar que Xavier Espot “és un possible candidat amb molt bones condicions”. “Ha demostrat molt la seva vàlua, però la sort de DA és que hi ha altres noms que han sonat, com Vicenç Mateu, Jordi Cinca o Ladislau Baró”, va manifestar.

tracking