Societat

Els antiheliport creuen que França els avala

Martí afirma que la col·laboració amb l’aviació gal·la continua perquè “vindran a donar una validació”

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La plataforma contrària a la construcció de l’heliport nacional a les Tresoles, a Encamp, va assenyalar ahir que l’Agència d’Aviació Civil francesa no validarà finalment els informes de Govern per ubicar la infraestructura a aquesta zona perquè “no ho veuen clar”. Així ho va expressar el portaveu dels veïns, Alfons Miralles, que va posar en relleu que la negativa de França “va ser una resposta elegant” perquè “no volen tenir cap responsabilitat en aquest tema”.

“És una resposta políticament correcta entre dos Estats sobirans de no voler mullar-se”, va afegir. Tanmateix, després de trobar-se amb el cap de Govern, Miralles va celebrar que “finalment” l’executiu els hi hagi passat tota la documentació que han recollit fins a la data, però va lamentar la “tossuderia” per voler ubicar l’heliport nacional al terreny de les Tresoles. “Aquest projecte està totalment improvisat, no s’aguanta per enlloc i no entenem per què el senyor ministre Torres encara l’està defensant a capa i espasa”, va apuntar

Col·laboració amb França

Per la seva part, el cap de Govern, Toni Martí, va afirmar que entén “els neguits dels ciutadans”, però va subratllar que “s’han de prendre decisions”. “Aquest Govern s’ha caracteritzat per tocar temes complicats, per tant no és una qüestió de passar la pilota al que vingui, sinó d’assumir les responsabilitats fins al final”, va dir. Pel que fa a la renúncia de l’agència francesa a validar els informes tècnics, Martí va asserir que “no hi ha una abdicació de la col·laboració amb França perquè vindran a donar una validació internacional”.

En aquest sentit, el cap de Govern va referir-se a l’anunci del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va destacar que una empresa privada farà els informes i que, en cas de ser positius, la mateixa Aviació Civil gal·la visitaria la infraestructura per donar el vistiplau a l’obra. Una idea que va alarmar els membres de la plataforma contrària a l’heliport. “No ens enganyem, si ara construïm aquest heliport i arriben els francesos i no el validen, què tindrem l’aeroport de Castelló a les Tresoles?”, va alertar Alfons Miralles. Igualment, el portaveu dels veïns va apuntar que “si la concessió de l’heliport no és rentable, tindrem un segon Castor andorrà. Al Patapou ja hem pagat una indemnització i aquí podríem tenir un heliport sense trànsit i que a més haguéssim de pagar una indemnització”.

Posicionament de Trini Marín

D’altra banda, Miralles va demanar “un posicionament clar” de la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, respecte a la construcció de l’heliport. Un posicionament, va destacar Miralles, perquè Marín “digui que està amb els ciutadans d’Escaldes i que no es posicioni en contra d’aquesta plataforma”. La cònsol escaldenca va respondre assegurant que “sempre estarà al costat de la ciutadania” i va assenyalar que la voluntat de la plataforma és que “em posicioni amb un no”, però “no ho faré fins que es facin totes les proves”. “Mai no he deixat de costat els veïns, els hi vaig demanar paciència per esperar els informes que ara ens donen des de Govern”, va afegir.

Així mateix, Trini Marín va assenyalar que ha insistit a l’executiu per fer proves del circuit del vol de l’heliport a les Tresoles abans de la seva construcció. “Vull veure com un helicòpter sobrevola la zona on hi ha tot el veïnatge per veure allò que passa en temps real”, va afirmar.

Els antiheliport creuen que França els avala

tracking