Mobilitat

El sector de vehicles elèctrics registra al voltant de 8.700 càrregues a l'any

El país compta amb 300 automòbils que representen el 5% de les noves matrícules

Andorra serà el 2019 líder mundial en punts de càrrega de vehicle elèctricFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de vehicles elèctrics registra 8.700 càrregues a l’any, 365 de les quals són d’automòbils estrangers, segons va explicar el director general de FEDA, Albert Moles. Una tendència a l’alça que també es veu reflectida amb el 5% de noves matriculacions d’aquests vehicles. Actualment n’hi ha uns 300 i amb el pla Engega s’espera que a final d’any n’hi hagi un centenar més. Moles va destacar que els propers deu anys hi haurà una consolidació “important del parc de vehicles elèctrics”. En aquest sentit, va assenyalar que “es tracta d’un canvi de model que cal acompanyar entre tots”, i va afegir que “hi ha uns objectius molt clars amb la Llei de transició energètica”.

JORNADA DE MOBILITAT ELÈCTRICA

Són dades que FEDA va donar a conèxier ahir durant la presentació de la cinquena Jornada de Mobilitat Elèctrica que enguany canvia de la tardor a la primavera. Se celebrarà el 12 de maig durant tot el dia al Prat del Roure i incorporarà novetats com l’Electro clípol, un recorregut que “pretén recuperar l’essència del transport públic a Andorra”, segons va explicar el secretari de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Antoni Sasplugas. Com cada any la iniciativa donarà a conèixer les oportunitats del sector, en aquesta edició amb el doble d’expositors de cotxes, amb uns 30 models, i el triple d’expositors de bicicletes i motos elèctriques, i més de 60 models. En aquest sentit, Sasplugas va ressaltar que “les bicicletes elèctriques de munta-nya ja han superat en vendes les convencionals”.

La iniciativa està organitzada per FEDA i l’ACA i compta amb el suport del comú d’Escaldes-Engordany i el patrocini de Crèdit Andorrà. El cònsol menor, Marc Calvet, va reiterar el compromís del comú amb aquesta jornada i va assegurar que el servei de bicicleta elèctrica està gairebé apunt.

El sector de vehicles elèctrics registra al voltant de 8.700 càrregues a l'any

tracking