Gènere

El 80% dels dirigents de les parapúbliques, homes

Acció Feminista denuncia “la disparitat” que hi ha als òrgans de decisió

El 80% dels dirigents de les parapúbliques, homesACCIÓ FEMINISTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 82% dels càrrecs dels consells d’administració i el 76% dels dels consells directius de les parapúbliques estan ocupats per homes. Per contra, la presència de les dones als llocs de responsabilitat és només del 18% als consells d’administració i del 24% als consells directius. Acció Feminista ha elaborat una infografia que recull el repartiment de càrrecs per gènere a les entitats públiques i que reflecteix que algunes empreses, com Andorra Telecom o l’Institut Nacional Andorra de Finances (INAF), no compten amb cap dona als òrgans de responsabilitat, mentre que a la resta no passen del 40%. Una radiografia que per al col·lectiu mostra “la disparitat” que existeix actualment als consells directius de les entitats parapúbliques del país.

L’agrupació feminista denuncia “el desequilibri actual que hi ha en els principals estaments oficials” i considera que queda comprovat que “la societat andor­rana té encara molt camí per recórrer”. “La paritat es construeix dia a dia, graó a graó, en tots els àmbits de la societat”, va manifestar ahir en un comunicat en què van argumentar que “si som la meitat més una aquesta realitat també s’hauria de reproduir en els càrrecs de responsabilitat i en els llocs de decisió”. Per tot plegat, Acció Feminista es pregunta “on són les dones?”.

Mònica Coste, membre del col·lectiu, va explicar que tot i que les empreses públiques i parapúbliques haurien de donar exemple, la realitat demostra que “encara hi ha molta feina a fer”, i va remarcar que la “disparitat” es veu tant en el repartiment de càr­recs com en el salari. A més, va defensar que amb les dades i les estadístiques “es veu que efectivament hi ha un problema”. Coste va apuntar que aquesta desigualtat no té raó de ser perquè “les dones estan molt preparades i això no es reflecteix a les empreses”, quan “està demostrat que treballar amb dones és més rendible”.

La representació femenina als òrgans de decisió de les parapúbliques andorranes a data d’aquest abril és la següent: Andorra Telecom (set homes, cap dona), INAF (sis homes, cap dona), l’Institut d’Estudis Andorrans (set homes, dues dones), Andorra Turisme (deu homes, dues dona), Andorra Desenvolupament i Inversió (vuit homes, dues dones), FEDA (quinze homes, tres dones), la CASS (sis homes, dues dones), el SAAS (setze homes, cinc dones) i el Consell Andorrà d’Estadística (onze homes, cinc dones).

tracking