El programa d'ocupació per a joves s'amplia fins als 21 anys i als tutelats

La subvenció per treballar lluny del domicili s’apuja pels nous preus del transport

El programa d'ocupació per a joves s'amplia fins als 21 anys i als tutelats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la renovació dels quatre plans de foment de l’ocupació dissenyats per tal d’incentivar a través d’ajuts econòmics la contractació dels col·lectius amb més problemes per trobar un lloc de feina i també per ajudar zones com el Pas de la Casa, amb majors dificultats per atreure personal. La renovació inclou algunes novetats. En el cas del programa dissenyat per fomentar la contractació dels joves s’amplia l’edat dels beneficiaris dels 20 als 21 anys. S’hi podran acollir, així, joves d’entre 16 i 21 anys i també per primer cop tutelats per l’Estat o que ho han estat en el passat, amb acompanyament específic. Tanmateix, hi ha canvis en els contractes: es manté l’inicial de sis mesos però l’empresari que vulgui prorrogar l’estada del jove contractat li haurà de fer un contracte indefinit. Es mantindrà la subvenció a la contractació.

També es prorroguen les subvencions als treballadors que s’hagin de desplaçar a zones allunyades del seu domicili, un pla pensat per a nuclis com el Pas de la Casa. Ajuts que ja durant l’any passat podien arribar a prop dels 400 euros i que enguany s’apujaran adequant-se a les noves tarifes del transport. Una altra de les novetats fa referència al pla per treballar temporalment a l’administració i parapúbliques. El requisit d’haver estat inscrit 60 dies al servei d’Ocupació es rebaixa a 45 que, això sí, hauran de ser consecutius.

TRIBUNAL DE COMPTES

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va lamentar que l’INAF no lliurés a temps la seva liquidació perquè fos fiscalitzada pel Tribunal de Comptes malgrat va recordar que el 2015 i el 2016 han estat anys difícils per a l’ens a causa de l’afer BPA. Quant a l’informe relatiu al Govern, va destacar els esforços que s’estan fent perquè els advertiments de l’ens vagin a la baixa.

tracking