Política

París i Sans neguen irregularitats en l'adjudicació de la treta de neu al Pas

Els polítics encampadans afirmen que es van seguir els criteris fixats al plec de bases

París i Sans neguen irregularitats en l'adjudicació de la treta de neu al Pas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol menor d’Encamp, Esther París, i el conseller de PS+I, Joan Sans, van defensar el concurs per la treta de neu al Pas de la Casa que l’empresari Rafel Casal va portar a la Batllia fa una setmana per irregularitats en la seva adjudicació. La cònsol menor va negar les acusacions i va afirmar que “creiem que està ben fet perquè si no, mai l’hauríem adjudicat a l’empresa que va acabar guanyant-lo”, i va demanar temps perquè la justícia segueixi “el seu curs”. Per la seva banda, Sans va reconèixer que “som membres de la comissió que va fer l’adjudicació i en tot moment es van seguir els informes tècnics establerts al plec de bases, ara bé, és molt lícit que si una persona té dubtes, recorri als tribunals”. Sans va recordar que malgrat que Getasa, l’empresa adjudicatària, va presentar una oferta superior a la resta de competidors, “el plec era més ampli i hi intervenien altres factors que van decantar la balança al seu favor”, va finalitzar.

París va treure ferro a l’informe del Tribunal de Comptes, que un any més, va posar en dubte la viabilitat econòmica del Funicamp, un fet que segons la cònsol menor “es produeix perquè hi ha un deute però a partir del 2019, quan ja estigui pagat del tot, el Tribunal deixarà de citar-lo als seus informes”.

Segons Sans, “la situació es repeteix cada any i fins que no hi hagi una llei de responsabilitat política, les resolucions d’aquest ens quedaran en paper mullat”. El socialdemòcrata va afegir que “les al·legacions que presenten alguns comuns són per posar-se les mans al cap i els responsables públics no se les prendran seriosament fins que s’aprovi aquest text”. El conseller de la minoria també es va mostrar decebut perquè no tirés endavant la reforma comunal que van proposar al Consell General. Segons va explicar “sabem que hi ha moltes persones que volen millores en algun dels aspectes que presentava la reforma i és una llàstima que s’anul·lés directament el debat parlamentari”.

tracking