Educació

Els estudiants de l'Escola Andorrana faran aquest trimestre l'examen PISA

El ministeri implementa la prova que avaluarà les competències dels escolars de 15 anys

Els estudiants de l'Escola Andorrana faran aquest trimestre l'examen PISAANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola Andorrana implementarà aquest mateix curs el programa d’avaluació internacional PISA for Schools. Es tracta d’un estudi que es realitza cada tres anys impulsat per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) creat l’any 1997.

PISA for Schools, a diferència del programa genèric PISA, pretén proporcionar resultats a efectes comparatius i de millora per a la comunitat educativa de cada escola, és a dir, els resultats es dirigeixen als directors, al professorat, als pares i als responsables de les administracions educatives. El període de contractació de l’avaluació és el comprès entre el curs escolar 2017-2018 i el curs 2021-2022 i les dades recollides permetran fer una anàlisi comparativa a escala internacional dels resultats.

El programa s’enfoca als alumnes de 15 anys, és a dir, aquells joves que van néixer l’any 2002, i avaluarà les seves competències en les matèries de ciències, lectura i matemàtiques a través d’una prova, així com la seva actitud de cara als aprenentatges i altres aspectes relacionats amb els centres educatius. El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha informat per carta als pares dels alumnes escollits per passar la prova que aquesta es farà durant el tercer trimestre d’aquest curs en el mateix centre educatiu i en horari de matí. Segons va informar l’executiu, l’examen que hauran de fer els alumnes tindrà una durada total de tres hores i trenta minuts. La normativa de l’OCDE impedeix difondre la data concreta de realització de la mateixa. El ministeri d’Educació s’encarregarà d’administrar la prova als centres i d’analitzar-ne els resultats amb la intervenció d’una empresa acreditada per l’OCDE.

L’examen

Segons l’OCDE, les preguntes que s’inclouen en l’examen estan distribuïdes en un total de set quaderns, dels quals els alumnes en responen un que és assignat pels administradors de l’avaluació. Els joves que hi prenguin part disposaran de 120 minuts per completar les 141 preguntes del quadern, i de 30 minuts per contestar a un qüestionari. Els professors, per la seva banda, també hauran de fer front a un qüestionari. Els resultats es podran saber en tres mesos a partir de la data d’administració de la prova. L’OCDE recomana als centres que hi hagi una participació mínima de 85 alumnes.

tracking