Política

Model de plataforma per al nou partit polític

Carles Naudi es mostra partidari que la nova formació defugi les estructures tradicionals

Model de plataforma per al nou partit polític

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller independent de la Massana Carles Naudi es decanta perquè el futur projecte polític en què treballen Unió Laurediana i els consellers de la Massana de cara a les pròximes eleccions generals s’inspiri en plataformes existents, com Ciutadans Compromesos (CC) o Laurèdia en Comú, i defugi les estructures tradicionals d’un partit. El conseller independent de la Massana posa com a exemples de bon funcionament les plataformes parroquials i no veu imprescindible que la proposta en què estan treballant hagi de tenir estructures similars a les d’una formació tradicional.

“Crec que no és necessari, però tampoc dic que sigui bo o dolent”, expressa Naudi, que subratlla que el que és important “és que hi hagi gent amb ganes de treballar entorn d’una idea i d’un projecte que ha de tenir un model determinat” i en el qual totes les persones han d’estar d’acord. “Quan hi ha ganes i il·lusió de tirar endavant un model d’Andorra, sigui en el format que sigui, l’estructura crec que passa en un segon terme”, diu el conseller massanenc, que recorda l’èxit amb el qual es va crear CC el 2011 i que a dia d’avui és un exemple que funciona. Naudi explica que “les estructures també compliquen les coses i en aquest cas pot ser bo que n’hi hagi però també pot ser dolent”. “El que sí que és segur és que no és necessari que n’hi hagi”, diu Naudi. “El panorama polític recent et demostra que les estructures de partit són vàlides però no són necessàries”, explica Naudi.

EL NOU PARTIT AFECTARÀ LIBERALS

El conseller general de DA Carles Jordana considera que el nou partit afectarà més Liberals d’Andorra que no els demòcrates. “Els liberals s’han partit i per tant a qui directament pot afectar és el partit liberal, que es veia com el primer partit de l’oposició i ara mateix no ho és”, va manifestar, de manera que és del parer que la nova força política “arrossegarà vot liberal”. “És un grup escindit dels liberals. La trencadissa la tenen ells. Els que volen aglutinar gent descontenta provenen dels liberals”, va evidenciar.

tracking