Educació

L'escola andorrana incorporarà el programa 'PISA for school' de l'OCDE

L'estudi triennal avaluarà la qualitat, l'equitat i l'eficiència del sistema educatiu, per poder revisar regularment les polítiques educatives i incorporar millores

L'escola andorrana incorporarà el programa 'PISA for school' de l'OCDE en el tercer trimestreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escola andorrana incorporarà el Programa per a l'Avaluació Internacional del Alumnes (PISA for school) de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Aquest estudi triennal avaluarà la qualitat, l'equitat i l'eficiència del sistema educatiu, per poder revisar regularment les polítiques educatives i incorporar millores. El període d'avaluació serà el comprès entre el curs escolar 2017-2018 i el curs 2021-2022. La prova es realitzarà als alumnes de 15 anys durant el tercer trimestre del curs escolar actual, al mateix centre educatiu, al matí, i tindrà una durada total de tres hores i mitja, incloent-hi els descansos. El ministeri d'Educació serà l'encarregat d'administrar la prova als centres i d'analitzar els resultats, conjuntament amb una empresa acreditada per l'OCDE.

Aquest programa avaluador té la capacitat de relacionar el nivell de competències dels joves en ciències, lectura i matemàtiques amb dades diverses sobre l'entorn, l'actitud dels alumnes de cara als aprenentatges, així com altres factors claus tant interns com externs als centres educatius. Les dades recollides en el programa PISA for School permeten als centres educatius fer una anàlisi comparativa a escala internacional dels mateixos resultats.

tracking