1 de maig

Els sindicats critiquen que la reforma laboral precaritza la situació dels treballadors

Les organitzacions es defineixen com a "motor de canvi en les relacions laborals", en els manifests en motiu del dia internacional del treball

Els sindicats critiquen que la reforma laboral precaritza el treballFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats critiquen, en els manifests en motiu de l'1 de maig, que el nou codi de relacions laborals precaritza el treball. La Unió Sindical d'Andorra (USDA) ha assegurat en el seu comunicat que la reforma laboral "deixa ben clara la voluntat d'abaratir l'acomiadament" i el Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (SITCA) ha demanat "una legislació respectuosa amb la qualitat de vida dels treballadors".

Les organitzacions de treballadors del país abanderen també, en aquest dia internacional del treball, la defensa dels sindicats com a motor de canvi en les relacions laborals. El SITCA ha assegurat en el manifest que "els països amb major tradició sindical són els que tenen més productivitat laboral, més capacitat innovadora i la legislació més avançada". Mentre que la Unió Sindical de Treballadors del Comú d'Escaldes-Engordany (USTCEE) ha afirmat que el Govern "encara no respecta els sindicats com a interlocutors vàlids".

Als manifests, els sindicats també han reivindicat el paper sindical al llarg de la història del país, així com les funcions d'aquests en el dia a dia dels treballadors.

tracking