Reportatge

Glops de tradició

Una vintena de persones van assistir ahir al matí a la sala escaldenca Art al Roc a gaudir d’un curs en què van aprendre com beure una infusió a l’autèntic estil xinès.

Glops de tradicióC. GALLARDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i ser una tradició mil·lenària, avui dia conserva encara una popularitat molt alta a tot Àsia. Així mateix, el ritual, originari de la Xina, s’està estenent pràcticament per tot el món, guanyant adeptes de totes les nacionalitats. La cerimònia del te, però, va més enllà del propi acte de beure. Així ho va explicar ahir Xiao Jingyi, estudiant universitària a Barcelona nascuda a Pequín i experta en aquest art, a la vintena de persones que es van apropar a la sala escaldenca Art al Roc per participar en un taller d’introducció al ritu xinès del te.

Una cerimònia cultural

“Al meu país si tenim set bevem aigua”, va dir Jingyi, entre les rialles dels assistents, en la seva primera intervenció. Tota una declaració d’intencions de l’encarregada de dirigir el taller per fer veure des del primer moment la importància del te al públic occidental. “Està molt vinculat a la cultura de la Xina i representa tota una tradició ancestral lligada al budisme, al taoisme i al confucianisme”, va afegir.

De fet, segons va posar en relleu Xiao Jingyi, “el te també té propietats curatives, moltes persones el prenen per prevenir el càncer”. “Beure’n representa portar una vida sana i estar en harmonia amb un mateix”, va destacar. Feta la introducció, la mestra de cerimònies va exposar els punts a seguir per prepar i beure aquesta infusió. “Primer s’ha d’escalfar la tetera, després s’ha de posar el te dins i finalment posar aigua calenta”, va assenyalar. “És senzill”, va afegir.

Així, els assistents van poder gaudir del gust del te blanc preparat en aquell mateix moment per Jingyi. Amarg, dolç o simplement molt bo. Les valoracions van ser diferents, però tots els participants van coincidir que havia estat una gran oportunitat per tastar una infusió preparada per una experta. “Una taller com aquest és una bona manera de provar noves experiències”, va destacar la Bea. En aquest mateix sentit s’expressava el Ramon, estudiant de xinès a la Universitat d’Andorra (UdA). “Avui hem pogut gaudir d’un te excepcional”, va manifestar.

tracking