societat

La CASS va pagar 5,2 milions en baixes per accident laboral l'any passat

Espot afirma que els accidents han augmentat per l’increment de l’activitat econòmica

La CASS va pagar 5,2 milions en baixes per accident laboral l'any passatSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) va pagar uns 5,2 milions d’euros el 2017 en baixes per accident laboral i 2,7 milions d’euros en les prestacions mèdiques derivades. Unes xifres que inclouen els accidents de treball que s’estan pagant actualment i els sinistres que la parapública va registrar l’any passat, uns 3.700, que van causar unes 1.800 baixes amb una durada mitjana de 50 dies i una defunció.

Així ho va assenyalar l’advocat de la CASS, Àlex Mora, a la taula rodona que es va celebrar ahir al Centre de Congressos de la capital sobre la seguretat i la salut en el treball. Mora va apuntar que del 2007 al 2015 els accidents van anar sempre a la baixa, mentre que entre el 2015 i el 2016 van pujar un 5% i entre el 2016 i el 2017, un 3%. En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que els accidents han augmentat “sensiblement” els darrers anys per l’increment de l’activitat econòmica fruit de la sortida de la crisi, i va remarcar el pes del sector de la construcció en la taxa de sinistralitat.

“Conforme la construcció s’ha reactivat els accidents també han augmentat”, va afirmar. Amb tot, Espot va considerar que actualment “no hi ha uns índexs de sinistralitat laboral que siguin gaire elevats”, ja que “estan en els estàndards dels països del nostre entorn”. Tot i això, el ministre va subratllar la necessitat d’incidir en les accions de sensibilització i en “la cultura de la prevenció”. Espot va recordar la importància de la Llei de seguretat laboral aprovada el 2008, que situa el Principat entre els “estàndards inter­nacionals”.

tracking