tecnologia

Una 'app' integrarà tot el transport públic

Es podrà consultar informació en temps real sobre busos, pàrquings comunals o bicicletes elèctriques

Una 'app' integrarà tot el transport públicSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern, comuns i FEDA van signar ahir un conveni per a la creació d’una aplicació mòbil que aglutini tota la informació referent a la mobilitat al Principat. En aquest sentit, la nova plataforma de mobilitat intermodal permetrà els usuaris conèixer el temps real d’espera dels autobusos públics i la localització de les parades, el lloc on trobar els punts de càrrega de vehicles elèctrics i les bicicletes elèctriques, i els aparcaments comunals disponibles més propers. A més, segons va explicar el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, els usuaris podran dissenyar les seves pròpies rutes i trajectes pel Principat enllaçant totes aquestes modalitats de transport.

Així mateix, l’aplicació inclourà un sistema de pagament que permetrà pagar tots aquests serveis de mobilitat de manera unificada a través del mòbil. “Aquesta plataforma millorarà la mobilitat dels residents i l’experiència dels visitants i alhora serà un element de competitivitat pel país”, va afegir el ministre d’Economia. A més, segons va manifestar el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, aquesta nova plataforma alhora facilitarà que les administracions públiques, tant Govern com els comuns, puguin recollir dades “per saber com es mou la gent” i així dissenyar les “polítiques de gestió i planificació de la mobilitat més eficient” i ajustades a la realitat. I és que, segons va apuntar Saboya, la voluntat de l’executiu és incorporar també els aparcaments privats de tot el país per poder “donar les millors solucions i que l’aplicació serveixi per prendre les millors decisions”.

Pel que fa al calendari per la posada en marxa de la plataforma de mobilitat, Saboya va anunciar que el proper pas es farà el mes de maig amb la licitació per part de FEDA d’un concurs públic de la plataforma tecnològica, que l’executiu preveu que pugui estar operativa durant 2019.

tracking