embelliment de l'avinguda

Meritxell reprèn la normalitat després de la fuita

Propietaris i comerciants, que van viure els fets amb perplexitat, estan pendents de saber les repercussions per la fuita d’aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de l’avinguda Meritxell afectats per la fuita d’aigua de dilluns van recuperar ahir la normalitat. Després d’una jornada de trasbals, la rebentada de la canonada i les espectaculars imatges que va deixar eren encara ahir motiu de conversa entre veïns i venedors, que van encaixar els fets amb perplexitat i amb certa resignació.

Laura Villasevil, propietària d’un dels edificis afectats, explicava que va viure els fets amb “sorpresa” i que ahir era el leitmotiv de les converses del barri, “més per anècdota que per una altra cosa”. Relata que l’aigua va entrar a tres magatzems i que va malmetre productes com ara matalassos i material d’il·luminació de l’hotel que està ubicat en un dels immobles. “Pot passar, havent-hi obres, però suposo que és una cosa amb la qual s’ha de tenir una mica de cura. No sé si és el cas, si se’n va tenir o no, però va ser una mica espectacular”, deia Villasevil, que encara no sap quina repercussió econòmica pot arribar a tenir. Ara s’està en espera dels informes que van fer les companyies d’assegurances de l’empresa constructora i dels establiments afectats.

“L’aigua ens arribava més amunt dels turmells”, detallava Villasevil, que confia que l’inconvenient de dilluns no endarrereixi les obres. Lamenta, però, el malestar que causen i les afectacions que això ja té per als comerciants. “Avui en dia ja és complicat arribar al país perquè tenim obres des del Punt de trobada fins a l’altra punta d’Andorra”, manifestava.

Tancament de portes

Tot i que entén que s’han de fer “obres i embelliment”, no comprèn que “s’hagi de fer tot al mateix moment”, comentava. La Jenny, que és venedora d’una botiga de roba interior, afirmava que no van patir cap dany material però que en veure la fuita van decidir tancar la porta per seguretat i evitar que l’aigua entrés al local. “Els clients preguntaven què va passar”, deia la Jenny, que no va notar una baixada de les vendes durant la jornada.

D’altra banda, una propietària d’una botiga de joieria, explicava que van tenir una escassa afectació pel trencament de la canonada i que també van decidir abaixar la porta una estona “per seguretat”. “Ens afecta més el soroll que l’episodi d’ahir [dilluns per al lector]”, deia. En aquest sentit, Laura Villasevil convenia que a les botigues “ja fa dies que ens estan repercutint les obres. Això és un cementiri ambulant”, etzibava.

Sense distorsions

Per la seva banda, el conseller de L’A+Cd’I al comú, Víctor Pintos, va manifestar que no pretén fer declaracions per distorsionar la situació. “Són senzillament situacions imprevistes que suposo que amb les presses encara és pitjor. Ara és senzill carregar contra totes les situacions que poden anar passant, però jo no ho penso fer”, deia el representant de la minoria, que considera que aquestes situacions es produeixen en obres complexes i on hi ha “molts serveis soterrats”. “No és el nostre posicionament condemnar cap actuació, atès que ja està en curs i que està en marxa. Col·laborarem amb tot el que puguem”, va assegurar Pintos.

La consellera del PS+I, Dolors Carmona, explicava que no té informació oficial sobre el rebentament de la canonada i es mostrava “preocupada” pel que va passar. “Com ja vam dir en el seu moment, les coses que es fan ràpid poden derivar en algun altre problema col·lateral, com ha passat en aquest cas”, deia la representant del PS+I. Carmona va expressar que espera rebre un comunicat oficial per part del comú per tenir, d’aquesta manera, “més criteri per valorar si cal fer alguna cosa diferent”. “Esperem que ens responguin a la pròxima comissió”, va dir Carmona. D’altra banda, l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’Avinguda Meritxell no es va pronunciar ahir sobre els fets, però té previst tractar el succés en la pròxima junta que faran els comerciants.

Meritxell reprèn la normalitat després de la fuita

Meritxell reprèn la normalitat després de la fuita

tracking