infraestructures

Les obres de millora a l'RN-20 es reprendran a mitjan maig

S’hi instal·laran elements de contenció per evitar allaus i despreniments

Les obres de millora a l'RN-20 es reprendran a mitjan maigSAPYRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora de la seguretat viària a la carretera RN-20 es reprendran a mitjans del proper mes de maig, segons va informar ahir en un comunicat de premsa el comitè tècnic del projecte Sapyra, del qual formen part el Govern, la prefectura de l’Arieja, la direcció de carreteres del sud-oest francès, l’ambaixada de França a Andorra, el Cenma i el seu equivalent gal. Els treballs està previst que s’allarguin durant 23 setmanes, fins a mitjans de novembre, i s’actuarà en els corredors d’allaus Pe 9 (Portè i Pimorent) i Pe 13 (Porta). Concretament, s’instal·laran rastells, malles antiallaus i plantacions. Abans de començar les obres es desmuntarà part del cable transportador d’explosius (Catex) que es fa servir per fer tirs d’allaus controlats. Des del comitè adverteixen que atès que el projecte està subjecte als riscos meteorològics, com per exemple la caiguda de neu abans d’hora, part de les obres es podrien ajornar fins a l’any que ve.

El comitè tècnic del Sapyra es va reunir el 10 d’abril a Foix per revisar les accions dutes a terme a l’RN-20 i les que es faran els pròxims mesos. L’any passat es va actuar al corredor d’allaus H4, a l’Hospitalet, i s’hi van instal·lar 46 barreres antiallaus sobre el ter­reny d’una llargada total de 998 metres. També es van fer proves d’idoneïtat per dimensionar els ancoratges i es van col·locar xarxes per a minimitzar els efectes dels despreniments de roques.

A la reunió també es van analitzar els aspectes financers del projecte i l’acord entre Andorra i França per pagar les obres. Cal recordar que el Govern finança una part de les feines a l’RN-20.

tracking