esquí

El nou col·lectiu de monitors espera un nou règim de festius al desembre

Insisteixen que el dia de festa setmanal obligatori no respon a les seves especificitats

El nou col·lectiu de monitors espera un nou règim de festius al desembreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El que busquem nosaltres és que no estiguis obligat a fer festa quan hi ha feina i que en puguis fer quan no n’hi ha.” El president de la nova associació de monitors d’esquí, la recuperada Associació de Professionals de l’Esquí i Disciplines Associades, Manel Arajol, confia que per a la propera temporada la situació laboral del col·lectiu s’hagi resolt i que s’elimini l’obligatorietat del festiu setmanal. La voluntat és pactar un conveni col·lectiu amb Ski Andorra i que les especificitats de la feina estiguin contemplades al nou Codi de relacions laborals. “Pels contactes que tenim amb les estacions, de moment embrionaris, totes estan disposades que la situació s’arregli, nosaltres també, i penso que arribarem a un acord”, va manifestar Arajol.

El monitor insisteix que les condicions de feina del col·lectiu professional no tenen a veure amb les d’un assalariat normal, i que qüestions com la temporalitat o els pics de feina s’han de poder contemplar.

Respecte si hi pot haver una cooperació amb l’Associació Andor­rana de Monitors d’Esquí, Arajol assenyala que “ens haurem de veure” però també replica que hi ha diferències de tarannà i recorda que precisament han impulsat la nova entitat perquè no se sentien representats amb l’AAME. “A l’entesa hi pots arribar per molts camins, no oblidem que a la situació que estem hi hem arribat per denúncies de l’AAME, que no sé si calien”. En aquest sentit, i sobre l’anunci de l’entitat presidida per Carles Iriarte de fer una queixa formal contra el president de l’homòloga argentina, Martín Bacer, pel que consideren una ingerència en qüestions del país, el president de l’Associació de professionals de l’esquí assenyala que “és legítim, poden presentar el que vulguin, però la nostra idea no és aquesta, presentar i presentar queixes i denúncies perquè no és així que arribarem a bon port”. Arajol va indicar que “aquí tenim un col·lectiu important de monitors que venen de l’Argentina i jo crec que això que va fer el president, i jo hauria fet el mateix al seu lloc, és interessar-se per la situació dels seus associats aquí a Andorra i intentar que estiguin el millor possible”.

La nova entitat ja aplega un centenar de monitors, “tots en actiu”. Arajol ha plantejat una presidència fins al desembre i que llavors se celebrin eleccions per escollir un nou president.

tracking