Govern sanciona vint restaurants i hotels per no fer recollida selectiva

El reciclatge urbà d’envasos creix un 6,2% i el de vidre un 2,4% durant l’any 2017

Govern sanciona vint restaurants i hotels per no fer recollida selectivaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La campanya d’inspeccions al sector de l’hoteleria i la restauració que Govern ha dut a terme en col·laboració amb els comuns des del juny de l’any passat fins aquest mes d’abril ha donat com a resultat l’obertura de vint expedients sancionadors a diferents establiments del Principat perquè no feien de manera correcta la recollida de paper i cartó, envasos i vidre, tal com estableix la normativa. Així ho va explicar ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, després de la reunió de la comissió nacional de residus en què es va fer públic el balanç del 2017.

SANCIONS PER FALTA DE VOLUNTAT

“És veritat que la gran majoria dels grans productors de residus ho fan bé, però hem vist que alguns no volien complir la norma i hem obert expedient sancionador a una vintena”, va assenyalar Calvó, al mateix temps que va precisar que els sancionats són aquells que “realment veiem que no volen fer de cap manera la recollida, que no disposen dels contenidors”. Segons va manifestar la ministra, la voluntat de l’executiu aquest 2018 és seguir inspeccionant els hotels i restaurants “que tenen l’obligació de fer recollida selectiva” i així “consolidar la campanya amb els comuns”. Amb tot, Sílvia Calvó va apuntar que els controls i la conscienciació dels professionals d’aquests sectors ha permès augmentar en un 40% la recollida d’envasos als hotels i restaurants de tot el país. “No havíem tingut mai un increment tan important”, va posar en relleu.

D’altra banda, segons reflecteix el balanç, pel que fa als residus urbans, el 2017 es van gestionar prop de 125.000 tones, un 14% més que el 2016, de les quals el 30% es van tractar a Andorra i l’altre 70% es van exportar per ser tractades a fora. Concretament, durant l’any passat es va evidenciar una millora en la recollida selectiva d’envasos, amb un increment d’un 6,2%, i també en la recollida de vidre amb un creixement d’un 2,4%. No obstant això, durant el 2017 es va produir una davallada d’un 2,7% quant a la recollida de paper i cartró, que la titular de Medi Ambient va atribuir a “la digitalització de la societat i de la informació”.

tracking