Medi Ambient demana que no es recullin exemplars de cries salvatges

L’any passat es van reintroduir dos cabirols dels cinc que van arribar al centre de recuperació

Medi Ambient demana que no es recullin exemplars de cries salvatgesBANDERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat fa una crida perquè la gent no agafi cries salvatges de boscos i prats. L’any passat cinc exemplars de cabirol van anar a parar al centre de recuperació de fauna, dels quals només dos es van poder reintroduir al seu hàbitat original. En un comunicat destaca que els mesos de maig i juny són propicis per a la criança de cabirols i llebres. En aquesta època també hi ha pollets d’oreneta que cauen dels nius o bé que salten per volar abans d’hora. Normalment, però, els progenitors de l’au els tenen localitzats i els alimenten.

Segons la tècnica de Medi Ambient, Carme Pérez, “la gent es pensa que estan abandonats i els agafen”. En aquest sentit, va afegir que en el cas de cabirols i llebres “és dificilíssim criar-los a casa perquè la llet no és bona per a ells, no la toleren, i poden acabar morint de diarrees”. Per això, des de Medi Ambient recomanen no tocar ni agafar els exemplars. “Retornar les cries és molt difícil perquè agafen l’olor humana i les mares les rebutgen”, va indicar Pérez. En cas de topar amb un animal en perill “s’ha de trucar al cos de banders i no interferir”.

La Llei de tinença i protecció d’animals prohibeix molestar de manera intencionada, capturar, transportar, vendre i comprar cries d’espècies de fauna autòctona. Aquestes actuacions es poden sancionar amb multes que van dels 3.000 als 12.000 euros.

tracking