Cossos especials

Els 33 nous policies de la darrera promoció s'incorporaran al maig

Els alumnes ultimen la preparació teòrica i pràctica que van iniciar al novembre

Els 33 nous policies de la darrera promoció s'incorporaran al maigSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del novembre la promoció més nombrosa de la policia s’està preparant per a la incorporació efectiva al cos. Als 33 alumnes els queda aproximadament un mes de preparació ja que està previst que a mitjan maig se celebri la cerimònia de jurament i, per tant, passin a ser formalment agents del cos. Després iniciaran un període d’un mes en què aniran fent rotacions pels diferents departaments per conèixer i fer pràctiques a totes les àrees. En l’acte oficial d’obertura de la promoció (és la 53a) el director del cos, Jordi Moreno, va explicar que la majoria dels nous agents passarien a reforçar l’àrea de seguretat ciutadana. Tots ells tindran inicialment un agent-tutor i el plantejament inicial és que també hi pugui haver patrulles de tres efectius fins que els nous adquireixin més experiència.

Una de les qüestions diferencials d’aquesta darrera promoció (que és fruit de les dues convocatòries per captar nous agents que es van obrir l’any passat) és l’elevat nombre d’efectius. Això ha propiciat, per exemple, col·laboració dels especialistes de duana i dels agents penitenciaris en instrucció de tir per tal d’ajudar la policia en la formació dels nous agents en aquesta matèria.

La 53a promoció, a banda de ser la més nombrosa, s’incorpora al cos amb les noves condicions que estableix la modificació de la llei de policia i que ha endurit els requisits acadèmics per poder presentar-se als concursos. Són 31 homes i 2 dues dones i la majoria tenen entre 20 i 30 anys. Tot just s’ha posat en marxa una nova convocatòria per incorporar més agents. En aquest cas són 13 places i els candidats poden presentar la sol·licitud fins al 25 de maig.

tracking