Una conferència sobre 'blockchain' aplega més d'un centenar de persones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conferència Aplicacions de la tecnologia blockchain a Andor­ra va aplegar ahir més d’un centenar de persones al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’acte, organitzat per l’empresa BTC Assessors, es va centrar a explicar què és i com funciona la tecnologia blockchain i les possibilitats d’aquesta arreu del Principat. El director general de BTC Assessors, Ricard Gutiér­rez, va destacar que la seva aplicació “pot posar Andorra al capdavant del panorama econòmic mundial”, i va afegir que “és un canvi econòmic que ja està succeint”. Gutiérrez va subratllar que si Andorra és un país “amic” d’aquesta innovació, les possibilitats de captar negocis “són molt grans”.

El director de BTC Assessors va destacar que aquesta tecnologia ja és present a molts països, “a Estònia tots els processos administratius es fan en xarxa a través de blockchain”. Per acabar, Gutiérrez va voler destacar que Andorra té la possibilitat de convertir-se en un país que “exporti” aquesta innovació.

Durant la conferència, els enginyers David Lozano i Carlos González, van presentar els projectes Thunder Wallet i One Node. D’altra banda, el jurista Joaquin Matinero va parlar dels reptes jurídics de la tecnologia, i Alejandro Palomar va explicar les possibilitats que obre a les institucions la regulació del blockchain. Finalment, el responsable de l’equip d’enginyeria de BTC Assessors, Joel López, va cloure la jornada fent una exposició sobre els projectes que s’estan desenvolupant en aquest moment.

tracking