política

Martí vincula el rebuig a la reforma funcionarial a l'últim any de legislatura

Al cap de Govern li hauria agradat un debat al ple “per veure quins són els models alternatius”

Martí vincula el rebuig a la reforma funcionarial a l'últim any de legislaturaP. M. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Estem a l’últim any de legislatura i es nota perquè és gairebé el no a tot.” Així es va referir ahir el cap de Govern, Toni Martí, a l’anunci del Partit Socialdemòcrata (PS) i de Liberals d’Andorra (L’A) de presentar esmenes a la totalitat al projecte de llei de la reforma de la Funció Pública. Martí va assegurar que aquest fet està vinculat directament al final de mandat de Demòcrates per Andorra, en què “tot s’hi val”. “En tot cas nosaltres continuem treballant”, va afegir.

Així mateix, el cap de Govern va posar en relleu que li hauria agradat fer un debat monogràfic sobre Funció Pública al ple de Consell General per “veure quins són els models alternatius” dels grups parlamentaris a la reforma funcionarial. “Li ho vaig dir al senyor Gallardo (Ld’A) i a tota l’oposició, però no s’ha volgut fer”, va manifestar Toni Martí, i va assenyalar que “allò que realment es vol fer és una esmena a la totalitat per dir que el nostre projecte és un mal projecte, però temps al temps”.

Pel que fa als sindicats, el portaveu de la Plataforma Sindical, Gabriel Ubach, va congratular-se per les reunions que han mantingut aquesta setmana amb els grups parlamentaris per traslladar-los els seus neguits i va assenyalar que “a partir d’ara s’ha d’esperar que es compleixi l’amenaça de la ministra Descarrega i que entri la llei”. Així, segons va explicar Ubach, els sindicats “ara per ara” només se centraran en la recollida de signatures per poder presentar dues iniciatives legislatives populars (ILP), sobre responsabilitat política i per modificar la Llei electoral. “Tots els consellers de l’oposició tenen clar que és una llei que hauria d’haver estat consensuada”, va concloure.

Precisament en aquest sentit, el conseller independent de la Massana Carles Naudi va apuntar, després de la trobada que van mantenir ahir amb els sindicats juntament amb Unió Laurediana, que “Govern no vol consens” en la futura norma funcionarial. Amb tot, Naudi va afirmar que no es posicionaran fins que puguin analitzar el text “acuradament”.

tracking