Justícia

Denegada per desè cop la llibertat a Joan Besolí

La magistrada de l’Audiència Nacional destaca que la instrucció del cas ja està gairebé acabada

Denegada per desè cop la llibertat a Joan BesolíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge del cas Rimet, Carmen Lamela, va tornar a denegar ahir la petició de llibertat a l’exconseller de Finances de Sant Julià, Joan Besolí, i a l’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, acusats de blanquejar 15 milions en la venda de drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera de futbol entre el 2007 i el 2011. La magistrada de l’Audiència Nacional va desestimar així la desena demanda dels dos empresaris en què al·legaven el llarg temps en presó preventiva com un factor que disminueix el risc de reiteració delictiva. A més, també negaven l’existència de patrimoni a l’exterior que els permeti escapar de la justícia.

En l’aute, Lamela va justificar l’estada entre reixes de Besolí i Rosell per l’avançat estat de la investigació, una causa que es troba “gairebé finalitzada”, i per garantir que no existeixi risc de fuga ni de destrucció de proves. A més, la magistrada també va justificar la reclusió dels dos empresaris per la complexitat de la causa que ha fet necessari practicar diligències a l’estranger i “examinar informació complexa i abundant”.

Entre altres motius, Lamela va destacar les influències de Rosell i la facilitat amb què podria aconseguir un refugi a països que blinden l’extradició, com són Tailàndia o Dubai, en cas de poder sortir de la presó. Tot i la negació de Rosell, una de les principals raons per la qual la jutge sustenta la presó preventiva a l’expresident del Barça és la possibilitat que mantingui patrimoni ocult a l’estranger i també les amistats existents a altres països. Pel que fa a Besolí, també té en compte la seva nacionalitat andorrana i el fet que el Principat no entregui els seus nacionals.

Joan Besolí i Sandro Rosell es troben ingressats des del maig passat a la presó de Soto del Real pels presumptes delictes de blanqueig de capitals i organització criminal.

tracking