seguretat

Campanya de controls a les motocicletes per intentar rebaixar els accidents

Es faran controls a vehicles de dues rodes en vies urbanes i interurbanes

Campanya de controls a les motocicletes per intentar rebaixar els accidentsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia posarà en marxa una campanya de seguretat viària adreçada als conductors de motocicletes i ciclomotors per tal de reduir els accidents a la carretera. En un comunicat emès ahir, el cos policial va anunciar que s’iniciarà dissabte al matí i durarà fins al 8 de maig a la tarda.

Així, es faran controls específics “en vies urbanes o interurbanes” del país per verificar les condicions tècniques i administratives d’aquests vehicles, com ara si es tenen els papers en regla o s’han passat els controls rutinaris. També es penalitzaran les infraccions de trànsit derivades de comportaments imprudents a la carretera tals com són la conducció temerària per excés de velocitat o la desatenció dels senyals de trànsit. La finalitat de la campa-nya és aconseguir que se circuli “en bones condicions tècniques i administratives”.

La iniciativa va ser rebuda amb bons ulls per part de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA). El seu president, Enric Pujal, va destacar que “tot el que siguin ajudes per millorar la seguretat viària són benvingudes”. En aquesta línia, va assegurar que cal “conscienciar” els conductors d’aquest tipus de vehicles. Preguntat sobre l’elevat nombre d’accidents de motoristes a les carreteres, va destacar que “en molts casos han estat a altes hores de la matinada, en condicions que no són ideals”, va precisar. Pujal, però, va dir que els motoristes han de ser conscients dels “perills” de la carretera i això inclou també les “condicions físiques” a l’hora d’agafar la moto. Pel que fa a l’existència de punts negres, Pujal va assegurar que “ara per ara no hi ha cap punt específic”.

tracking