proposta turística

Turisme tanca un acord per a un festival de música el 2019

Turisme té un acord amb els organitzadors del Festival de Cap Roig per programar cinc o sis concerts de petit format entre final de Setmana Santa i l’estiu

Turisme tanca un acord per a un festival de música el 2019ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Turisme i Clipper’s Live, l’empresa que organitza els concerts de Cap Roig a l’estiu, tenen un acord per a la implantació d’un festival que tindria lloc la primavera de l’any vinent, segons van explicar diverses fonts properes al projecte. La idea és traslladar el model d’èxit del Festival de Cap Roig i portar-lo a Andorra en un dels períodes de temporada baixa. L’objectiu és presentar un màxim de sis concerts de l’ampli catàleg de músics amb els quals treballa Clipper’s amb un aforament limitat. S’intentaria repetir la línia d’exclusivitat vinculada al Festival de Cap Roig, on és habitual veure actuacions acústiques.

L’emplaçament previst per als concerts és l’aparcament situat davant de l’edifici administratiu de Govern, on hi ha situada l’antiga plaça de toros. S’instal·laria una infraestructura específica per a les actuacions, tal com es fa amb el Cirque du Soleil, que un cop finalitzat el festival es retiraria. Comportaria la col·locació d’una graderia, tot i que encara no és clar quina hauria de ser la capacitat d’acollida dels concerts. Govern, tal com va avançar el Diari, estava negociant amb Clipper’s per instaurar un festival el 2018. Inicialment es va recollir el projecte que havia iniciat el propietari de Principadel, Miguel Lao, que tenia un acord (amb contracte firmat) amb Clipper’s per fer concerts durant la temporada d’hivern. Aquest pacte va quedar en suspens perquè la situació de Principadel continua sense aclarir-se, tot i que Miguel Lao assegura que aviat hi haurà una solució satisfactòria.

Coincidir o no amb els turistes

El model que ha escollit Govern és, però, diferent al de l’empresari. Lao volia portar una quinzena de concerts que s’anirien fent els caps de setmana de la temporada d’hivern. Es tractava de portar grups i cantants coneguts coincidint amb els dies de major afluència de turistes. Així, es buscava el màxim de públic possible. Concretament, es pretenia començar pel pont de la Puríssima i acabar per Setmana Santa. Els artistes havien de ser coneguts a Espanya o França, depenent del cap de setmana en què s’esperés que hi hagués més turistes.

L’opció per la qual ha apostat Turisme passa per traslladar les dates a la primavera amb un format molt més prudent. L’objectiu és oferir un complement per atreure visitants en una època de baixa assistència, en la línia del que es va fer amb el Cirque du Soleil. Precisament la idea passa per començar les actuacions just en el moment que el projecte de Lao tenia previst que s’acabessin: Setmana Santa. Els mesos que van des de Setmana Santa fins a l’estiu serien els elegits i es buscarien concerts de grups força famosos perquè fossin capaços d’atreure visitants. No es descartaria tampoc, segons altres fonts, que es poguessin acabar venent paquets amb l’estada hotelera i l’entrada del concert. Aquest calendari empalmaria gairebé amb l’inici de les actuacions del Cirque du Soleil a principi de juliol, que s’allargarà tot el mes.

El cartell i les entrades

El festival hauria d’haver tingut el 2018 una primera edició, però dos problemes van fer que s’hagués de deixar fins a l’any vinent. El primer va ser per tancar el cartell dels artistes, ja que Clipper’s Live i Turisme van començar a negociar molt tard perquè es va haver d’espera a confirmar que el projecte amb Lao no tirava endavant. Al mateix temps, i també derivat per la urgència de temps, hi va haver dificultats per l’escàs temps que hi havia per publicitar les actuacions i per a la venda d’entrades. El festival estava previst que fos patrocinat per MoraBanc i s’espera que hi sigui l’edició de l’any vinent. Tot i que no ha transcendit el nom dels artistes, un dels que sonaven era Texas.

SINDICATURA NO VOL CEDIR LA PLAÇA

La voluntat inicial de l’executiu era poder organitzar els concerts a la plaça del Consell General. S’havia pensat que era el lloc ideal per a actuacions de petit format perquè l’espai és recollit, hi ha una bona acústica i al mateix temps les vistes són un gran actiu. Sindicatura, però, va denegar la possibilitat d’utilitzar la plaça amb aquest fi. L’explicació passa perquè en anteriors esdeveniments on s’ha utilitzat aquest espai ha tingut lloc trencament de peces del ter­ra. Davant la negativa de Sindicatura, Turisme va decidir que la graderia provisional anés al pàrquing de davant de Govern.

tracking