L'excés de velocitat hauria provocat el xoc mortal de Torà

Una ondulació al paviment en un revolt tancat li hauria fet perdre el control del cotxe

L'excés de velocitat hauria provocat el xoc mortal de Torà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els mossos d’esquadra preveuen l’excés de velocitat com la principal causa que va provocar l’accident de Torà, dissabte passat, en què va morir el resident portuguès Antonio Matos da Silva. Segons fons pròximes a la investigació, seria el resident qui hauria superat la velocitat permesa en aquell tram de carretera i quan es va trobar un revolt tancat, amb l’asfalt mullat, hauria perdut el control del vehicle, envaït el carril contrari i finalment hauria topat amb el segon vehicle, que venia de cara.

L’alcalde de la localitat lleidatana, Magí Coscollola, va explicar que el lloc on es va produir el sinistre és un revolt una mica tancat, però que l’asfalt té ondulacions, fet que ajuda que els vehicles que circulin més ràpid del permès surtin de la carretera. “Tenim aquest revolt que no és excessivament perillós, però l’ondulació fa que els vehicles que circulen massa ràpid se’l saltin i és quan es produeixen la majoria d’accidents.” Per resoldre aquesta situació, Coscollola ja fa temps que reclama al Servei Català de Trànsit i a la direcció general de Carreteres de la Generalitat una solució per a un dels punts negres de les vies catalanes. “Hi ha hagut força accidents en aquest tram i per això hem reclamat en diverses ocasions als responsables de Trànsit que hi posin solució”, va indicar, per després afegir que la resposta que van rebre va ser que els accidents eren “culpa de la velocitat i no d’una senyalització deficient, així que no van fer res”, va lamentar l’alcalde de Torà.

Com a conseqüència de la col·lisió a la carretera C-1412a, Matos va perdre la vida pràcticament a l’acte, mentre que les dues persones que viatjaven al segon vehicle van ser traslladades a l’hospital de Manresa amb ferides de caràcter menys greu. Al tancament d’aquesta edició encara no hi havia novetat sobre el seu estat, tot i que seguien ingressades.

Antonio Matos va néixer a Braga fa 51 anys però vivia com a resident a Encamp des de fa temps. Havia treballat en una empresa local dedicada a la instal·lació de carpes per a esdeveniments i fires i, en vàries ocasions, havia treballat muntant la carpa de la Fira d’Andorra la Vella o la del Cirque du Soleil. A la parròquia se’l recorda amb afecte i com una persona a qui era habitual veure en esdeveniments esportius o culturals del poble.

L'excés de velocitat hauria provocat el xoc mortal de Torà

tracking