Inversió de 415.000 euros per a projectes emprenedors al país

Tres empreses del NIU i l’espanyola WeGarage reben capital per desenvolupar les seves iniciatives

Inversió de 415.000 euros per a projectes emprenedors al país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre projectes emprenedors obtenen finançament per tirar endavant la seva idea de negoci i convertir-la en una realitat al Principat. Es tracta d’iniciatives de l’àmbit tecnològic que el 20 de novembre passat van participar en la jornada d’inversió Demo Day, impulsada per l’acceleradora d’empreses d’Andorra Telecom (NIU). La cita va aplegar inversors potencials que volien conèixer les característiques dels projectes.

Des d’aquesta trobada quatre de les nou empreses que s’hi van presentar, tres de les quals formen part del NIU, han aconseguit finançament. Es tracta de les andorranes Rocket Center, Tecnologia Capital i Unibo, que juntament amb l’espanyola WeGarage han reunit 415.000 euros.

En declaracions al Diari, el responsable de l’acceleradora d’empreses d’Andorra Telecom, Miquel Gouarré, va explicar que “les rodes de finançament encara estan obertes perquè [les empreses] no han completat la totalitat del capital que estaven buscant”, fet que podria comportar alguna altra aportació econòmica durant les properes setmanes, com apunta en un comunicat Andorra Telecom.

Segons Gouarré, hi ha la previsió de fer més fòrums per aconseguir inversions en els pròxims mesos tot i que encara “no hi ha cap data concretada”. En aquest sentit, es va mostrar “sorprès de la quantitat de gent amb idees i amb ganes de desenvolupar projectes”. En el cas dels projectes convidats com WeGarage, el responsable del NIU va sostenir que com a condició “si troben finançament s’han d’instal·lar al país”.

David Tiago i Ignasi Carod van crear Tecnologia Capital, SL, el desembre del 2016. El seu objectiu és posar en marxa una aplicació mòbil que millori l’eficiència del servei d’aparcaments públics i privats del país. Segons va destacar Tiago, ja tenen una mostra i ara estan “programant el producte final”, que esperen provar “entre l’agost i el setembre”.

“Entre nosaltres i l’inversor que hem trobat ja tenim 30.000 euros posats en el projecte”, va assegurar Tiago. Tot i això, va confirmar que “encara ens farien falta entre 100.000 i 150.000 euros”, destinats principalment a despeses de màrqueting i publicitat.

tracking