societat

El funeral per Prada se celebrarà diumenge

El cos del guerriller arriba avui a Andorra després de dos mesos retingut a Afrin per la guerra

El funeral per Prada se celebrarà diumengeB. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de Samuel Prada León, el resident de 24 anys que va perdre la vida a Síria el 10 de febrer passat mentre combatia entre les milícies kurdes contra l’exèrcit turc a la regió d’Afrin, arribarà avui a Andorra provinent de Barcelona, on va ser traslladat diumenge en avió des de l’ambaixada espanyola de l’Iraq. Amb el cos del difunt al Principat, la família ha organitzat una missa funeral que se celebrarà diumenge vinent a les onze del matí a l’església de Sant Pere Màrtir, a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Segons va explicar al Diari la mare, Beatriz Prada, la repatriació s’ha allargat dos mesos per les dificultats per poder traslladar les restes del guerriller d’una zona en conflicte a una altra de segura. De fet, la seva progenitora va destacar que la informació que li han fet arribar alguns dels companys d’armes del seu fill confirmen que ara seria “totalment impossible” portar a Andorra el cos de Prada per la situació “crítica” a Afrin. “Almenys soc afortunada de tenir-lo aquí”, va manifestar. La voluntat de la família del difunt és incinerar el seu cos per enter­rar les seves cendres al Principat. I és que Baran Galícia, el nom de guerra del resident en honor al seu lloc de naixement (Ourense), va arribar a Andorra amb sis anys i va dur a terme tota la seva vida al Principat.

La progenitora va voler agrair la implicació del cònsol espanyol a Andorra, Antonio Prats, de l’equip del cos de policia andorrana, de la Creu Roja de París i dels kurds. “Sempre m’han donat el seu suport”, va posar en relleu.

tracking