reportatge

“Els homes no compren”

El Vide Dressing va tancar ahir la quarta edició amb un balanç molt positiu, segons la corporació i també els paradistes, encara que ells sí que tenien una queixa: el sector masculí. Hi han participat pocs homes, o no perquè algunes dones els feien la compra.

“Els homes no compren”Arnald Sanllehy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició del Vide Dressing, el mercat de roba de segona mà de la Massana, va tancar ahir les portes amb un balanç molt positiu. Increment de parades, de clients, d’ingressos, però sempre hi ha una màcula, i en aquest cas és el sector masculí, que no ha participat gaire en els tres dies que ha durat. “Jo soc dels pocs homes que han posat una parada i ha estat molt fluix, la veritat. No en tornaré a posar perquè no val la pena”, deia Sergio Bouzo. Molt a prop passava el Marc Royo, que anava amb la parella. “Estic tafanejant, no sé si compraré alguna cosa però és la primera vegada que vinc i ara per ara encara no he trobat res”, indicava.

Molt pocs homes passejaven ahir al matí pel Vide Dressing. Alguns només “acompanyaven” les senyores, altres explicaven que hi havia molt poc gènere per a ells i algunes opinaven que “els homes no compren. Són molt còmodes i els ha de venir la senyora per pantalons i camises”, reia una paradista.

Les vendes són importants, però més encara “el fet de treure’m de sobre totes aquestes coses. Si no les venc les donaré però segur que no tornen al meu armari”, explicava l’Eva Viaplana. Unes parades més enllà la Sara Flaux li donava la raó. “M’he tret bastantes coses que no volia però si alguna cosa es queda la donaré”. Més sort va tenir la Sònia Bouso. Ella s’havia apuntat l’octubre passat però no va tenir plaça així que ho va provar en aquesta edició d’estiu. “A mi m’ha anat bastant bé i és un concepte bonic aquest de donar una segona vida a la roba que no et poses. Si ho repetiria? Sí, però a la d’hivern que ja no em queda més roba d’estiu per vendre”, reia.

La clientela era molt variada. Persones més grans com la Maria Dolors Novellas, que reconeixia haver “comprat de tot”, fins a més jovenetes com la Camille Hurbin, que venia “arrossegada per la meva mare” però que va sortir “carregada de bosses”. Situació similar a la de la Teresa de Silva. Ella és massanenca però ni havia vingut mai ni sabia que es feia. “Jo només he sortit a passejar aquest matí i m’ho he trobat. M’ha fet gràcia i hi he entrat, i ara marxaré amb dues bosses.”

Aquesta edició ha incorporat algunes peticions dels clients i dels paradistes d’edicions anteriors, com ara començar divendres a la tarda. També hi havia una persona que ajudava les botigueres a distribuir la roba i a ubicar-la de manera “atractiva”, i ja es va avançar que de cara al Vide Dressing de la pròxima tardor s’ampliarà novament l’horari fins diumenge a la tarda.

tracking