x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
esports de neu

Cap de setmana de rècord a Arcalís

La gran afluència d'esquiadors fa que els responsables del camp de neu es plantegin tancar la temporada el 30 d'abril de manera regular
Imatge de l'accés a les pistes de l'estació d'Ordino Arcalís, ahir.

Afluència de rècord a les pistes d'Arcalís

Imatge de l'accés a les pistes de l'estació d'Ordino Arcalís, ahir.

Carlos Gallardo
Actualitzada 16/04/2018 a les 16:30
“És un dels caps de setmana que més afluència hem tingut durant tota la temporada.” El director de Vallnord-Ordino Arcalís, Xabier Ajona, va explicar al Diari la “sorpresa” i la satisfacció que va suposar per als responsables de l'estació ordinenca els 2.100 forfets venuts durant dissabte i els més de 3.000 de diumenge. En aquest sentit, Ajona va destacar que amb tota probabilitat se superarà el límit de 10.000 esquiadors que l'estació es va marcar com a objectiu durant les tres setmanes més de temporada, així com el nivell d'ingressos. “Pel que fa als ingressos, avui [per ahir] ja hem arribat a l'objectiu que ens havíem marcat fins al 30 d'abril”, hi va afegir. Segons el responsable d'Ordino Arcalís, el fet de ser l'única estació andorrana oberta fins a final de mes –la resta van tancar portes el dia 8–, el bon temps i els esdeveniments esportius que es van celebrar dissabte, com ara la Red Bull Home Run, van fer del cap de setmana “un dels tres millors de tota la temporada”.
Una temporada que el director de l'estació va qualificar de “molt dolenta” quant als caps de setmana, a causa de les condicions meteorològiques adverses. “Tots els dissabtes ha fet mal temps, a excepció de l'últim de febrer, en què es va celebrar l'Skimo10, i el temps només ens ha acompanyat tres o quatre diumenges”, va manifestar.


Allargar la temporada

Per aquest motiu, Xabier Ajona va celebrar “l'encert d'allargar la temporada”. “Estem molt contents amb la decisió presa i realment ens fa plantejar-nos que potser en una estació com Arcalís hauríem de tancar la temporada el 30 d'abril de manera regular.” Així mateix, el director d'Ordino Arcalís va apuntar que dilatar la temporada i convertir-se així en l'única opció per a tothom que vulgui practicar esports de neu al Principat ha provocat el retorn de molts esquiadors que opten per altres estacions. “En els últims anys hi havia gent que havia deixat de venir i a través d'aquesta extensió de temporada i les diferents promocions que hem dut a terme s'està fent que torni molta gent que feia molt temps que no esquiava a l'estació o que, directament, vinguin persones que no l'avaluava entre les seves opcions.”
En aquest mateix sentit, el director de màrqueting d'Ordino Arcalís, David Ledesma, va destacar que al llarg de les tres setmanes de prolongació de temporada “s'ha donat a conèixer més l'estació” i va posar en relleu el fet que a hores d'ara només hi ha dues estacions obertes a tot el Pirineu, Masella i Arcalís. Un fet que molts dels esquiadors que van apropar-se ahir a l'estació ordinenca van destacar. És el cas de Clàudia Cifuentes, resident a Lleida, que va reconèixer no haver estat mai abans a Ordino Arcalís i va celebrar “poder esquiar després de Setmana Santa” i no haver de “compartir pista amb una gran quantitat de gent alhora”. “He vingut expressament per l'allargament de la temporada, ja que tenia uns dies vacances i els volia aprofitar per portar les filles a esquiar”, va explicar el Jordi Rossell, de Barcelona.

També provinent de la Ciutat Comtal, Marta Solà va comentar que va anar “fa un parell de setmanes a Arcalís i hem aprofitat l'allargament i la bona qualitat de la neu per esquiar una mica més aquests dies”.

Fins a tres metres de neu
En la mateixa línia, Paco García, resident a Santander i treballador temporal a l'estació de Formigal, va valorar molt positivament la possibilitat de poder practicar surf de neu fins a final d'abril en “excel·lents condicions”. Des de Vallnord van destacar l'obertura de totes les pistes, a excepció de Feixans, amb gruixos de neu d'entre 170 i 290 centímetres, i deu dels quinze remuntadors oberts. “Avui dia, amb l'Spring Break d'Arcalís, tots els esquiadors tenen a la seva disposició unes pistes d'esquí i zones freeride recentment cobertes amb neu fresca”, van remarcar.

En aquest sentit, Xabier Ajona va explicar l'estratègia que se segueix a Ordino Arcalís al llarg dels últims dies de la temporada. I és que el cap de setmana s'obren gairebé tots els remuntadors, mentre que “durant la setmana minimitzem el nombre de remuntadors oberts. Llavors normalment estan oberts els telecadires que donen servei a totes les pistes del sector de l'Abarsetar i el telecadira de la Basera, amb el qual donem servei al sector de la Portella i de la Coma. Tot i això, en funció del volum de gent que tinguem podem obrir el telecadira de la Coma, per exemple”.
Etiquetes
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts