política

Esmena a la totalitat liberal a la Llei de la Funció Pública

El grup la justifica per “garantir el debat” al ple sobre la reforma legislativa

Esmena a la totalitat liberal a la Llei de la Funció PúblicaF. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal esmenarà a la totalitat el projecte de llei de reforma de la Funció Pública. Ho va anunciar ahir i ho va justificar dient que és “per garantir el debat sobre la llei, fet que no defugim”. Els liberals havien plantejat un debat monogràfic sobre la reforma, proposta que van acabar retirant. La consellera Judith Pallarés va explicar que “la petició de poder tenir un debat més ampli dins del Consell en relació a aquesta qüestió vista la situació de bloqueig i la manca de negociació” tenia sentit abans que el text legislatiu entrés a tràmit per “poder discutir-lo i analitzar-lo abans”. Com que l’Executiu ha decidit entrar-lo a tràmit parlamentari, els consellers de Liberals d’Andorra consideren que aquest debat ha perdut el sentit. No obstant això, consideren que hi haurà aquesta discussió i intercanvi de plantejaments a través de l’esmena a la totalitat.

Pallarés va carregar contra el posicionament de l’Executiu en aquesta qüestió. Va lamentar “la manca de voluntat del Govern d’arribar a consensos més amplis i amb els actors implicats i els grups parlamentaris”, i es va queixar que no s’hagi facilitat l’avantprojecte de llei als grups parlamentaris. “Fa mesos que parlem d’aquesta qüestió i no hem tingut l’ocasió de llegir-lo”. La consellera liberal va insistir que una reforma d’aquest abast es construeixi a través de consensos entre les parts implicades.

D’altra banda, el grup parlamentari liberal va anunciar que dilluns a la tarda es trobaran amb els sindicats de funcionaris “per recollir les sensibilitats i propostes dels treballadors”.

tracking