turisme

Pla estratègic per millorar l'ocupació a Sant Julià

Proposa “avantatges específics” per al turista i més busos i demana una reunió amb el cònsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) estan preocupats per les pernoctacions que té la parròquia de Sant Julià de Lòria, ja que és la que majoritàriament té les xifres d’ocupació més baixes durant tot l’any. Per posar-hi remei, han demanat una reunió amb el cònsol major, Josep Miquel Vila, per presentar-li el pla estratègic que estan desenvolupant i que buscaria augmentar la facilitat d’accés. Una possibilitat seria posar més autobusos o incloure altres “avantatges específics” per als turistes.

La directora de la patronal hotelera, Sarah-Jean Giménez, va destacar que el principal problema de la parròquia és la situació, ja que no es poden beneficiar ni de la neu de les parròquies altes, ni tampoc del turisme de compres, que monopolitza la vall central. Segons Giménez, el cònsol encara no ha donat data per celebrar la trobada, tot i que esperen no trigar gaire temps.

La Unió Hotelera va celebrar ahir l’assemblea anual, en què es va certificar el canvi en la presidència, i Manel Ara fa “un pas al costat o enrere” en favor de Carles Ramos. El nou president va voler ressaltar la feina feta i va garantir que volen “seguir treballant en aquesta línia perquè és la que ens ha permès recuperar-nos d’una situació molt dura” com va ser la crisi econòmica. Per Ramos, la principal tasca de la Unió Hotelera serà seguir “buscant el suport del nostre sector però també ens podríem apropar més al Govern”. En aquest sentit, va explicar que treballen amb l’executiu els reglaments de la llei de pisos turístics que es va aprovar al Consell General. “Ho fem des de fa gairebé un any però és important que es desenvolupin per posar-nos al dia.” Per Ramos, el principal problema que veu és que tenen “molts negocis antics que necessitaran temps per adaptar-se”. Manel Ara es va acomiadar de la presidència de la UH celebrant la feina feta durant el darrer any i mig.

Pla estratègic per millorar l'ocupació a Sant Julià

tracking