Ingenuïtat i sentit comúEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de persones amb síndrome de Down i autisme van participar ahir al taller organitzat per la reconeguda empresa barcelonina la Casa de Carlota, que està impulsant un espai al país. El seu fundador, Josep Maria Batalla, va explicar que van detectar talent “suficient” per obrir la casa, tot i afirmar que aniran pas a pas per mirar de fer realitat el projecte i que la seva intenció és no generar “falses expectatives”.

De moment, Batalla es va mostrar satisfet per com havia anat el taller a la seu social d’Andbank. La Casa de Carlota, que pretén crear un espai de disseny en què conflueixin creatius professionals, il·lustradors i dissenyadors amb autisme i síndrome de Down, seguirà analitzant la viabilitat per materialitzar el pla. Ara, l’objectiu també és veure si hi ha empreses interessades a demanar campanyes de publicitat i actors que també s’hi vulguin involucrar.

Batalla va instar a no deixar escapar el talent que hi ha al país i va destacar moltes habilitats de les persones amb síndrome de Down i autisme com ara la creativitat. “Fan tipografies diferents, que ens agraden”, va dir Batalla, que alhora va destacar l’alta capacitat d’una persona autista per integrar-se en un estudi de disseny. A més, també va destacar la “ingenuïtat” i el “sentit comú” de les persones amb les quals treballen. El projecte, que compta amb la col·laboració d’Andbank i i de la Fundació Julià Reig, té també com a objectiu normalitzar la situació sociolaboral de persones amb síndrome de Down i amb autisme.

tracking