El Govern incrementa un 3,1% els ajuts a la ramaderia

Un total de 2,5 milions d’euros per donar “el màxim suport” al sector

El Govern incrementa un 3,1% els ajuts a la ramaderiaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va anunciar ahir, en el marc de setena Fira concurs de mascles de la raça bruna d’Andor­ra, que Govern ha decidit incrementar un 3,1% les subvencions públiques destinades a la ramaderia. Després de deu anys sense augmentar aquests ajuts i en resposta a les peticions de l’Associació de Pagesos i Ramaders, Calvó va explicar que el consell de ministres va aprovar dimecres la revisió a l’alça dels ajuts.

“Màxim suport a la ramaderia”

Segons va assenyalar Sílvia Calvó, en total la partida destinada enguany a la ramaderia representa uns 2,5 milions d’euros, distribuïts entre els ajuts al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya, la producció de productes de qualitat controlada i el dall dels prats. En aquest sentit, la ministra va subratllar que la decisió demostra la voluntat de l’executiu de “donar el màxim suport a la ramaderia”. A més, la ministra va dir que també, a demanda del sector, el seu ministeri ha optat per “un augment en el contingent de pinso” lliure de deduccions per als bovins, que passa de vuit a nou quilos per animal engreixat al dia. D’altra banda, el director del departament d’Agricultura, Landry Riba, va posar en relleu la bona salut de la ramaderia del Principat i va recordar que la població bovina del país representa 1.400 femelles i 60 mascles.

Un fet que suposa un “gran repte tècnic” pel risc de consanguinitat. Riba va afirmar que el ministeri està fent un seguiment de la diversitat genètica per evitar possibles malalties.

tracking