turisme

Camp descarta el ràfting per la manca de cabal del riu a l'estiu

El ministre destaca que l’acumulació de neu d’aquest hivern és “puntual”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va descartar la possibilitat que el Govern es replantegi l’activitat de ràfting. Segons Camp, el cabal d’aigua que hi haurà durant el mes d’agost “no garanteix” poder realitzar l’activitat, un fet que tant l’executiu com FEDA ja havien comentat amb anterioritat. En aquest sentit, el ministre de Turisme va declarar que “si tinguéssim un cabal d’aigua molt important es podria fer, però aquest any és una cosa puntual”, va dir amb referència a l’acumulació de neu i precipitacions que hi ha hagut aquest hivern.

Segons el ministre, “el que està passant no ho podem agafar com un estàndard”, i va afegir que les precipitacions d’aquesta temporada són “un fet puntual” i, per tant, “no poden ser motiu de repensar el que ja vam dir en el seu moment sobre el ràfting”, va concloure. Inicialment el projecte de ràfting al riu Valira implicava les corporacions d’Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. De totes, tan sols Sant Julià continua amb el projecte, tot i que és una incògnita si es podrà dur a terme, ja que l’empresa concessionària per explotar el circuit ha plantejat abandonar el projecte.

GPS a l’aeroport de la Seu

Preguntat per les declaracions que va fer el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol, que va demanar al Govern que estudiés la possibilitat de construir un aeroport en territori andorrà, el ministre Camp va respondre que des de l’executiu “la nostra proposta és activar l’aeroport d’Andorra-la Seu”. En aquest sentit, Camp va manifestar que l’objectiu d’aconseguir més connexions internacionals es podrà complir a través de l’aeroport urgellenc. “Entenem que des de l’aeroport de la Seu es podrà arribar als principals aeroports europeus”, va expressar el ministre.

Camp hi va afegir que des del Govern se centraran a aconseguir que millorin les connexions amb aeroports de punts importants d’Europa com ara Londres, París o Lisboa, i “a partir d’aquí, si s’han de fer connexions intercontinentals es faran des dels aeroports europeus”, va matisar.

Per acabar, el ministre va declarar que “ja es compliran” els objectius de “desenclavar” l’aeroport alturgellenc si finalment s’aconsegueix incorporar la tecnologia necessària, el GPS, que permetrà que els avions puguin realitzar maniobres, com l’enlairament o l’aterratge fins i tot amb condicions meteorològiques dificultoses. De fet, la Generalitat de Catalunya va comunicar la setmana passada a través del secretari d’Infraestructures del govern veí, Ricard Font, que el sistema GPS estaria habilitat entre final d’aquest any i principi de l’any que ve.

ANDORRA TURISME VOL UN INCREMENT DELS 6,4% DE PERNOCTACONS DURANT L'ESTIU

Andorra Turisme va presentar ahir la campanya Viu la teva pròpia història amb l’objectiu de fer augmentar el turisme un 2,3% durant els mesos d’estiu. La finalitat de la iniciativa és presentar Andorra com una destinació per a vacances familiars, grupals i de parella on es poden realitzar moltes activitats. En aquest sentit, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va destacar que tot i que la competència durant les vacances estivals és dura, “parlem d’un període en què la gent pot viatjar”. Des de Turisme s’han centrat a “expandir la publicitat i la comunicació als països europeus”, com ara Bèlgica, Anglaterra i Alemanya, on la campanya ja ha començat. Als països fronterers la campanya començarà a principi de maig.

La iniciativa pretén superar la xifra del milió de turistes que es van assolir l’any passat. D’altra banda, es volen fer augmentar les pernoctacions un 6,4% respecte a l’estiu del 2017, per arribar a 2,8 milions. En aquest sentit, el ministre de Turisme va apuntar que “som ambiciosos” i hi va afegir que “l’estratègia que hem preparat està enfocada a intentar que la gent que ve a Andor­ra s’hi quedi més dies”. Finalment, a la campanya s’han destinat 2,1 milions d’euros, amb 630.000 euros al mercat francès i 550.000 a l’espanyol. També s’han signat convenis amb operadors turístics de diferents agències d’ar­reu del món.

Camp descarta el ràfting per la manca de cabal del riu a l'estiu

tracking