seguretat

Una trentena de controls positius per Setmana Santa

La policia va fer 843 proves, amb 13 sancions i 21 detencions a la carretera

Una trentena de controls positius per Setmana SantaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de Setmana Santa contra el consum d’alcohol i drogues que va tenir lloc entre el 24 de març i el 7 d’abril passats es va saldar amb 843 controls i 34 resultats positius. D’aquests casos, 13 van comportar sancions administratives mentre que els 21 restants van suposar la detenció de les persones implicades, segons un comunicat emès ahir per la policia.

La franja amb un major nombre de multes i detencions per positius en alcoholèmia o drogues va ser de deu de la nit a sis de la matinada. En aquest període es van efectuar 338 controls, amb 11 sancions i 17 detencions. En canvi, durant el dia hi va haver dues multes i quatre sancions durant tot l’operatiu.

Quant a superació de la taxa d’alcoholèmia, dotze persones van registrar entre 0,81 i 1,20 grams per litre, unes altres sis d’1,21 a 1,60 grams per litre i dues més entre 1,61 i 2 grams per litre. Només un detingut va sobrepassar aquesta última xifra, amb 2,26 grams per litre. Pel que fa a les edats de les persones detingudes, tretze són d’entre 26 i 40 anys i quatre d’entre 18 i 25 anys, amb només una persona arrestada major de 40 anys.

Segons la policia, un dels detinguts va estar involucrat en un accident de circulació amb danys materials i un altre en un sinistre amb ferits. L’objectiu d’aquesta campanya de seguretat viària és “conscienciar els conductors del risc que implica aquest tipus de conductes per a ells i per a la resta d’usuaris” que circulen per les carreteres del país.

tracking