justícia

Protocol per compartir dades amb la fiscalia portuguesa

A banda dels casos penals, Andorra i Lisboa col·laboraran en dret civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia andorrana i portuguesa van signar ahir un protocol per reforçar la seva col·laboració en els casos penals i civils. Això permetrà, per exemple, compartir informació per resoldre casos relacionats amb el pagament de pensions i demanar comissions rogatòries. Aquesta col·laboració s’afegeix a les que ja es van signar amb anterioritat amb França, Espanya i Itàlia.

El fiscal general, Alfons Alberca, va explicar que aquest acord de “bones pràctiques” permetrà no només conèixer les legislacions d’un país a un altre sinó també fer el seguiment de les comissions rogatòries. “No és només en el penal sinó que podria tenir tot un àmbit d’actuació per via civil i penal”, va explicar Alberca, que va recordar la important presència de la comunitat portuguesa al Principat.

A més, va donar importància a la “funció social” del protocol per a “aquelles persones que tinguin dificultats per articular el cobrament de les pensions”. Els representants del ministeri públic consideren que aquesta col·laboració era necessària atès l’augment dels residents portuguesos en els últims anys. Actualment, segons dades d’Estadística, n’hi ha 10.352.

La fiscal general de Portugal, Joana Marques, va assenyalar que aquest protocol “és molt important” per a la col·laboració entre els dos països. Marques va destacar l’ampli ventall de cooperació que podran tenir les dues fiscalies i que s’estendrà més enllà dels casos penals. “Al costat de la criminalitat i ha altres coses. Hem d’unir esforços”, va afirmar la fiscal general portuguesa.

Protocol per compartir dades amb la fiscalia portuguesa

tracking