dinamització comercial

El comú anuncia un nou pàrquing al solar de l'antiga estació de busos

El comú d’Andorra la Vella anuncia un acord per habilitar l’espai d’aparcament que està “pràcticament tancat”

El comú anuncia un nou pàrquing al solar de l'antiga estació de busosCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella va comunicar ahir que habilitarà un aparcament de més de 150 places a l’antiga estació d’autobusos. La cònsol major de la corporació, Conxita Marsol, va fer públic l’anunci després de reunir-se amb l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, que en declaracions al Diari va demanar més dinamització comercial i zones d’aparcament. El pàrquing es podrà realitzar gràcies a un acord de lloguer amb els propietaris dels terrenys de l’antiga estació d’autobusos. Marsol va explicar que dilluns va tenir lloc la darrera reunió entre els propietaris del terreny i el comú, i que “pràcticament tenim un 90% de l’acord tancat i la família m’ha autoritzat a manifestar-ho”. La cònsol major hi va afegir que l’aparcament serà una ampliació del pàrquing del Parc Central i que es mantindrà durant tota la temporada: “Fins i tot quan hi hagi el Cirque du Soleil o la Fira d’Andorra la Vella les places no es veuran afectades.”

Des del comú preveuen poder tancar l’acord “d’aquí a una setmana” i que l’espai pugui entrar en funcionament l’1 de juny. La cònsol major va ressaltar que els costos d’habilitació de l’aparcament no seran gaire elevats: “Cal fer una mica de millora però el ter­reny està bastant enquitranat.” I va destacar que “a la llarga” es trauria l’entrada de l’aparcament per la Batllia i s’entraria per l’antiga estació d’autobusos: “Ara mateix no, però volem una entrada de l’aparcament que beneficiï Riberaygua.” La mandatària també va explicar que els treballs d’enderrocament dels edificis que hi ha actualment a l’antiga estació d’autobusos “els fa la propietat i ja han començat”. Per acabar, Marsol va valorar positivament les noves places d’aparcament en dir que creu “que és una bona solució” i hi va afegir que “fins i tot penso que podria tenir una mena de visualització que allà hi ha una zona comercial”.

La reunió

La cònsol major va reconèixer que van rebre una carta per part de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Riberaygua en què manifestaven les seves inquietuds: “Volien saber què pensava fer el comú en aquella zona.” En aquest sentit, Marsol va assegurar que des de la corporació són “conscients” de la importància d’aquesta àrea comercial i va reiterar que el comú “continuarà treballant per afavorir-la”. En el marc de la trobada, els comerciants de Riberaygua, a banda de tractar el tema de l’aparcament, van reclamar millores a l’enllumenat de Nadal i la cònsol major es va comprometre a fer un projecte d’il·luminació que tingui en compte les travesseres de l’avinguda Riberaygua. “Treballarem perquè millori”, va assegurar.

D’altra banda, des del comú també van manifestar la intenció de “potenciar” l’avinguda Riberaygua amb els esdeveniments de Nadal. “Mirarem que els espectacles que comencen a l’avinguda Meritxell ara ho facin a Riberaygua, passant pel Boulevard Fener i el carrer de la Unió”, va detallar Marsol. La cònsol va destacar que també treballaran “per donar més visibilitat als aparcaments existents”, i pel que fa a la velocitat a la qual circulen els vehicles a l’avinguda Tarragona, la dirigent va expressar que amb la construcció de les voravies i el carril bici espera que els cotxes “no corrin tant”, especialment a partir d’ara, ja que els carrils han quedat més estrets amb la construcció de l’illa central. Finalment, pel que fa al tancament d’establiments, la cònsol major va reconèixer que hi ha “molts canvis de negocis” i que “cal treballar plegats per millorar”.

Els comerciants

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerciants de l’avinguda Riberaygua, Rosa Pascuet, es va mostrar satisfeta pels objectius aconseguits en la reunió: “No esperàvem que això anés tan de pressa i que acabés tan bé.” Pascuet va destacar que el nou espai d’estacionament “per nosaltres és un deu” i es va mostrar agraïda al comú per escoltar les seves demandes.

Des de l’associació van destacar que amb l’ampliació de les voreres a l’avinguda Tarragona els comerciants “estaran més contents”, i va apuntar que des de l’associació han de treballar per dinamitzar el comerç: “Nosaltres hem de fer coses i proposar idees.” En aquest sentit, Pascuet va expressar que necessiten “unió i necessitem treballar en conjunt, tots hi posem el nostre gra de sor­ra”. Finalment, Pascuet va agrair a la família propietària dels ter­renys de l’antiga estació que els llogui al comú. “Donarà molta vida al barri i estem molt contents que es pugui fer aquest conveni”, va concloure.

tracking